Skip to content
Politică

TROCURILE lui Dragnea: cu ce vrea să-i MOMEASCĂ pe Stănescu și Țuțuianu! EXCLUSIV

Inquam Photos/ George Călin

Gruparea Gabriela Firea-Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu se așteaptă la ce este mai rău de la viitorul CEx al PSD (ședința a tot fost amânat declarativ, fără a se avansa o dată oficială), în cadrul căruia Liviu Dragnea va face totul pentru a îngropa definitiv rebeliunea.

Potrivit surselor PSnews.ro – în timp ce pregătește mazilirea Gabrielei Firea de la cârma PSD București (unde este interimară), dar și retragerea sprijinului politic în ceea ce privește Primăria Capitalei, prin spulberarea premeditată a majorității din cadrul Consiliului General (ceea ce deja se întâmplă) – Dragnea se căznește să-l ”rupă” pe baronul Paul Stănescu de facțiunea rebelă, făgăduindu-i că îl va menține în funcția de vicepremier al Cabinetului Dăncilă, deși îl va remania de la șefia Ministerului Dezvoltării Regionale.

Cronica unei oferte

Aceleași surse susțin că, de-a lungul ultimelor zile, Dragnea a discutat cu Paul Stănescu, însă răceala nu a fost încă depășită, tratativele rămânând în coadă de pește – baronul de Olt este conștient că, dacă Dragnea își va respecta promisiunea, va fi păstrat într-o poziție pur decorativă, fiind marginalizat pe linie de partid. Singurul aspect care îl încântă este menținerea în structurile Guvernului a numeroșilor săi secretari de stat impuși în inarnă, după ce l-a sprijinit pe teleormănean în războiul cu gruparea Mihai Tudose-Niculae Bădălău. Pe de altă parte, Stănescu știe că Dragnea se bucură de susținerea totală a CEx-ului, cu atât mai mult cu cât gruparea din care face parte a fost deja învinsă, în urma unui vot categoric, iar viitoarea ședință a forului va tranșa problema remanierilor, ceea ce înseamnă că teleormăneanul își va premia fidelii cu ministere, agenții guvernamentale și secretari de stat. În cadrul discuțiilor cu baronul de Olt, Firea și Țuțuianu l-au sfătuit să rămână ferm pe poziții, avertizându-l că Dragnea intenționează să-i ”lucreze” pe rând.

Țuțuianu face scandal

Tot pentru a-i dezbina pe contestatari, Liviu Dragnea i-a transmis lui Adrian Țuțuianu că e dispus să o lase moale cu excluderea sa din PSD (pe Ionel Arsene l-ar flata să facă o astfel de propunere, și nu este nici pe departe singurul), dar că menținerea sa în funcția de vicepreședinte este mai mult decât problematică. Sursele citate ne-au precizat că baronul de Dâmbovița nu este dispus să facă pași în spate – dimpotrivă, insistă că nu a greșit cu absolut nimic și acuză că a fost înregistrat cu tehnică specializată. În realitate, Țuțuianu rămâne puternic la Dâmbovița și e conștient că prea multe nu are de pierdut, mai cu seamă că e marginalizat în PSD de mai bine de un an, din momentul în care a fost mazilit de la portofoliul Apărării, prin chiar porunca lui Liviu Dragnea.

Firea în Japonia, Andronescu la Palatul Victoria

Fiind plecată în Japonia, Gabriela Firea are toate șansele să ”rateze” următorul CEx, dacă acesta va fi organizat la finalul săptămânii, dar asta nu o deranjează absolut deloc, întrucât e conștientă că oamenii lui Dragnea vor să-i sară la beregată. Cu Firea, Dragnea nici măcar nu a mai încercat să negocieze, preferând să spulbere majoritatea din Consiliul General, via Codrin Ștefănescu. În schimb, Dragnea a racolat-o rapid pe Ecaterina Andronescu, căreia i-a promis atât portofoliul Educației, cât și conducerea PSD București.  

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *