Skip to content
Societate

Trucuri pentru a reduce prețul facturilor la utilități pe timp de iarnă. Ce spun analiștii economici

energyharbor.com

Analistul economic, Adrian Bența a prezentat pentru PS News o serie de trucuri pentru românii care își doresc să reducă costurile la facturile utilităților, mai ales în perioada sezonului rece. Acesta precizează că „am putea avea o reducere la facturi doar dacă facem niște economii”.

Energia electrică:

„La energie electrică, dacă venim acasă nu mai deschidem toate becurile prin casă ci deschidem doar becul care ne trebuie. Luăm becuri cu energie albastră, cele care nu produc căldură ca să nu consume mult.

Nu mai lăsăm televizorul deschis ca să vorbească singur ca televizorul”, spune analistul.

Gaze:

„Aici este greu de spus. Depinde și de alimentele pe care le gătim, de durata preparării acestora cu ajutorul aragazului.

Pentru populația care se încălzește cu ajutorul centralei pe gaz, singura soluție este să dea centrala pe o temparatură mai mică cu 2-3 grade și să mai pună o haină în plus sau să izoleze mai bine apartamentul sau casa”, explică Bența.

Apa:

„O baie la duș în loc de cadă și, de asemenea, nu lăsăm apa să curgă mai mult decât e nevoie. Soluțiile pentru apa caldă ar fi panorurile inteligente, panouri solare”, conchide Adrian Bența.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *