Skip to content
Sport

Trucuri pentru un vin fiert delicios

Deși nu e un cocktail propriu zis, vinul fiert este cea mai răspândită dintre aceste băuturi, mai ales daca este vorba de cel roșu. Deși i se spune „fiert”, vinul nu se fierbe.

Fierberea i-ar distruge aromele și le-ar volatiliza. Se recomandă încălzirea la 70-80 grade C, când se adaugă zahărul și condimentele. Acestea din urmă sunt dintre cele mai variate: scorțișoară, cuișoare, coajă de lămâie, anason, miere, ghimbir, piper negru, ienibahar, frunze de dafin, nucșoară.

Astfel, în unele țări, se adaugă feliuțe subțiri de măr, nuci și stafide. Bineințeles, nimeni nu folosește toate condimentele deodată. Alegerea și dozarea lor este o artă în sine, care duce la obținerea băuturii care te individualizează. Unii păstreaza chiar secretul rețetei și chiar l-au patentat.

Cea mai bună metodă de preparare a vinului fiert rămâne, insă, cea cu apă. Raportul este de 200 ml apă la 1 litru vin. Condimentele se fierb rapid în apa, care preia proprietatile acestora.

La sfârșit, se adaugă vinul cald, fără să se fiarbă, conform Ziarulring.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *