Trump 2.0, coșmarul Europei. Fostul președinte american vrea să negocieze cu Putin și să retragă SUA din NATO

trump
Sursa foto: X (Twitter)

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, după alegerile prezidențiale din 2024, ar fi un scenariu de coșmar pentru Europa, care a avut cel mai mult de suferit de pe urma politicilor fostului președinte american în cei patru ani de mandat și care spera că nu va mai fi nevoită să dea piept cu el vreodată, scrie Politico.

Faptul că succesorul lui Trump, Joe Biden, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai prietenoși președinți americani față de Europa din istoria recentă i-a ajutat pe europeni să scape de sentimentele negative pe care administrația Trump le-a provocat, făcând ca totul să pară doar un vis urât.

S-a jucat Trump cu ideea de a scoate America din NATO? Poate. S-a adresat el Uniunii Europene drept „inamic” și a comparat Bruxelles-ului cu un „infern”? Probabil. Ceea ce contează este că nu mai este la putere.

Dar, pe măsură ce Biden se apropie tot mai mult de ultimul său an din mandat, europenii sunt obligați să accepte posibilitatea ca Trump să ajungă din nou la putere.

Un sondaj ABC a arătat că Trump are aproape 10 procente peste Biden. Cu toate că acest sondaj a fost criticat ca reprezentând o excepție, alte sondaje arată că Trump este favorit la câștigarea postului de candidat nominalizat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Republican.

Dacă va câștiga alegerile, Trump va fi probabil încă și mai dezlănțuit și scandalos decât cel cu care Europa s-a confruntat în trecut – pe lângă faptul că a sugerat că de data asta se va retrage cu adevărat din NATO, Trump ar putea să se țină de promisiunea făcută recent de a ajunge la un „acord de pace” cu președintele rus Vladimir Putin pentru încheierea războiului din Ucraina fără consultarea Kievului sau a Uniunii Europene.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: