Skip to content
Politică

Trump a încălcat protocolul regal și a dezvăluit ce i-a spus regina Marii Britanii despre Brexit

" "

Preşedintele american Donald Trump pare să fi încălcat protocolul regal făcând publică discuţia sa privată cu regina Elisabeta a II-a care, potrivit liderului de la Casa Albă, consideră că Brexit-ul este „o problemă foarte complexă”, într-un interviu pentru presa britanică.

Preşedintele american, care a provocat deja nemulţumirea autorităţilor în timpul vizitei sale de patru zile în Marea Britanie criticând-o pe şefa guvernului, Theresa May, pentru modul în care a gestionat Brexit-ul, s-a întâlnit vineri cu regina la Castelul Windsor.

" "
" "

El i-a spus apoi comentatorului de televiziune Piers Morgan că a discutat cu regina chestiunea sensibilă a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. „Ea a spus – şi are dreptate – că este o problemă foarte complexă, cred că nimeni nu îşi imagina cât de complexă va fi. Toată lumea a crezut că va fi aşa: ‘A, e simplu, aderăm sau nu aderăm, sau să vedem ce se va întâmpla'”, a declarat el, conform unui interviu apărut în publicaţia Mail on Sunday.

Vorbind despre regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, Trump a declarat în acelaşi interviu că este „o femeie incredibilă, este atât de ageră, este atât de frumoasă, şi când spun frumoasă, (mă refer) interior şi exterior”. „Asta înseamnă o femeie frumoasă”, a spus el, potrivit reuters.com.

Întrebat dacă este de părere că regina l-a plăcut, Trump a spus: „Ei bine, nu vreau să vorbesc în numele ei, dar pot să vă spun că mi-a plăcut de ea. De obicei asta ajută. Mi-a plăcut mult de ea”. „Foarte elegantă. Şi foarte frumoasă. A fost ceva foarte special”, a afirmat Trump despre întâlnire.

În privinţa ieşirii Marii Britanii din UE, Trump a mai declarat că i-a transmis premierului May că Londra trebuie să obţină o „derogare” privind Brexit-ul cu UE, astfel încât să poată apoi semna un acord comercial exhaustiv cu SUA

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *