Skip to content
Politică

Trump a reușit să pună pe jar NATO printr-o declarație controversată

nypost.com

Președintele SUA, Donald Trump, a reușit să pună pe jar NATO printr-o declarație controversată. Vedeți mai jos ce ieșire au avut miercuri oficialii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Clauza de apărare colectivă inclusă în Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic este „necondiţionată şi beton armat”, a declarat miercuri un oficial NATO, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Declaraţia a survenit ca răspuns la afirmaţiile făcute de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, într-un interviu acordat marţi televiziunii Fox News, în care liderul de la Washington a pus la îndoială clauza de apărare colectivă, în timp ce făcea referire la Muntenegru.

„Muntenegru este o ţară mică, cu oameni foarte puternici; sunt oameni foarte agresivi. Ei pot deveni agresivi şi felicitări, sunteţi în cel de-Al Treilea Război Mondial. Este foarte nedrept pentru că ei nici măcar nu plătesc şi noi îi protejăm”, a afirmat Trump, răspunzând unei întrebări din partea gazdei unei emisiuni a postului Fox News, comentatorul politic Tucker Carlson, privind trimiterea de trupe americane pentru apărarea Muntenegrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *