Trump, acuzat de rasism după ce face o legătură între afroamericani şi infracţionalitate

Donald Trump
Sursă foto: X / Donald Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump se află în centrul unor critici, în urma unor declaraţii la o întâlnire cu alegători afroamericani conservatori, prin care susţine că inculpările sale îl fac popular în rândul acestei minorităţi, relatează AFP.

Miliardarul, care candidează în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie, s-a întâlnit cu un grup de alegători afroamericani conservatori vineri seara, în South Carolina.

”Mulţi oameni spun că persoanele de culoare mă iubesc pentru că ei au suferit atât de mult şi au discriminaţi şi că mă văd ca pe unul care a fost discriminat”, le-a spus Donald Trump.

Împotmolit în probleme cu justiţia, Donald Trump a declarat despre fotografia sa de identitate judiciară (mugshot), care a devenit celebră, că ”ştiţi cine a adoptat-o mai mult ca oricine altcineva? Populaţia de culoare. Este incredibil”.

Toate aceste declaraţii sunt criticate atât de către democraţi, cât şi de către republicani, care fac legături foarte nepotrivite între afroamericani şi infracţionalitate.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL