Skip to content
Politică

Trump, afirmații șocante la ultima dezbatere cu Hillary Clinton: Dezagreabilă!

www.cnn.com

Ultima dezbatere  electorală televizată înainte de alegerile prezidențiale din SUA a fost și de această dată cu scântei, candidatul republican Donald Trump recurgând la atacuri controversate.

Astfel, Donald Trump a sugerat, miercuri seară, că ar putea să nu accepte rezultatul alegerilor din 8 noiembrie, o declarație uluitoare și fără precedent din partea unui candidat al unui partid major din SUA.

„Voi analiza la momentul respectiv. O să vă țin în suspans, a spus Trump”, potrivit New York Times.

Hillary Clinton s-a declarat „înfricoșată” de atitudinea candidatului republican, care vine în contextul acuzațiilor sale potrivit cărora alegerile ar puta fi fraudate.

Aflat sub presiunea sondajelor defavorabile, Trump a încercat să trimită mesaje electoratului său țintă, exprimând poziții conservatoare pe tema migrației sau a dreptului la avort, informează Realitatea.net

A fost însă nevoit să se apere în fața acuzației cum că ar fi un pion al președintelui rus Vladimir Putin sau să asigure că nu este un mincinos, așa cum susține Clinton că ar fi perceput.

În câteva rânduri, Trump și-a pierdut cumpătul și a folosit atacuri personale la adresa lui Clinton: „ce femeie dezagreabilă”, a spus el.

În schimb, Clinton a făcut eforturi să rămână echilibrată și s-a adresat atât publicului său cât și alegătorilor indeciși sau republicanilor, asigurând că nu este împotriva dreptului de a purta arme, așa cum este acuzată, și că va fi mai dură și mai abilă decât Trump în ceea ce privește securitatea națională.

Înaintea dezbaterii, situația din sondaje se arăta sumbră pentru republicani. Donald Trump ar trebui să reuşească o revenire istorică pentru a câştiga lupta pentru Casa Albă peste 20 de zile, în condiţiile în care porţiuni semnificative din electorat îl părăsesc în favoarea candidatului democrat.

Hillary Clinton are un avans de 9 puncte procentuale în sondaje. Susţinerea pentru Donald Trump, atât în rândul bărbaţilor, cât şi în rândul celor cu o educaţie mai slabă, a început să scadă în ultimele zilei, o traiectorie care ar putea duce la prăbuşirea masivă în sondaje pentru candidatul Republican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *