Skip to content
Politică

Trump, decizie de ultim moment: nu se mai întâlnește cu Putin. Rusia, exclusă de la G20

news.ro

Președintele american Donald Trump a anulat întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin în marja summitului G20, care se deschide vineri la Buenos Aires, la circa o oră după ce afirmase că întâlnirea vine într-un „moment foarte oportun”, pe fondul escaladării din Ucraina, scrie AFP.

„Plecând de la faptul că navele și marinarii nu au fost returnați de către Rusia Ucrainei, am decis că ar fi mai bine pentru toate părțile implicate să anulez întâlnirea mea prevăzută în prealabil în Argentina cu președintele Vladimir Putin„, a scris Trump, pe Twitter.

Aștept cu nerăbdare (să particip) la un nou summit constructiv (cu Putin) imediat ce situația va fi rezolvată!„, a adăugat el.

Kremlinul a declarat că nu are nicio informație oficială despre decizia lui Trump de a anula întâlnirea cu Vladimir Putin, a relatat agenția Interfax, preluată de Reuters.

Donald Trump a făcut anunțul la câteva zeci de minute după ce a decolat cu elicopterul de la Casa Albă pentru a se îmbarca la bordul Air Force One, cu destinația Buenos Aires, informează hotnews.ro

Ori, chiar înainte de a se urca în elicopter, pe peluza de la Casa Albă, miliardarul republicat declarase că „Mă voi întâlni foarte probabil cu președintele Putin. Nu am anulat această întâlnire. M-am gândit la asta dar nu am făcut-o„, a spus el.

Anterior acestui moment, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov anunțase că Washingtonul a „confirmat întâlnirea” bilaterală în marja summitului G20, precizând că a fost fixată sâmbătă „în jurul prânzului” și „ar putea dura aproape o oră”.

Peskov anunțase și subiectele care ar putea fi abordate de cei doi șefi de stat: „Relațiile bilaterale, securitatea strategică, dezarmarea și conflictele regionale”.

Într-o discuție cu Washington Post marți, președintele american amenințase cu anularea întâlnirii cu președintele rus: „Poate nu voi avea această întâlnire”, a declarat el, subliniind că „nu iubește această agresiune” în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *