Potrivit News.ro, autorii proiectului cer președintelui să îndemne Moscova să nu-l mai sprijine pe președintele sirian Bashar al-Assad, care continuă „să comită crime de război”. Noul pachet se sancțiuni a fost deja inclus pe agenda Senatului SUA și urmează să intre în dezbatere. Pachetul de legi prevede și o serie de constrângeri de ordin economic pentru mai multe bănci și subiecți economici din Rusia.

Amintim că la 22 iunie, ONU a votat rezoluția privind retragerea trupelor ruse de ocupație din Transnistria. Proiectul a fost prezentat de ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

Ulterior, aceeași cerere a venit și din partea Alianței Nord-Atlantice. Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO.În cazul tuturor cererilor merge vorba despre retragerea Grupului operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR), Moscova și Tiraspolul pedalează ideea necesității trupelor de pacificare.