Trump, cel mai bine păzit om de pe planetă. Fost strateg Casa Albă: „Unii nebuni vor să devină celebri, cu orice preț”

Foto: La Tribune

Asasinat Trump: A fost împușcat, dar s-a ridicat. Prin acest act el spune oamenilor: Fiți puternici, nu slabi!”

Fost strateg șef la Casa Albă, în mandatul lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a dezvăluit, pentru postul de televiziune francez TF1, că, în mediul politic american, se trăiește mereu cu frica de potențiale asasinate: „Mi-e teamă că anumite persoane, nebune, vor să devină celebre, cu orice preț!”

Foto USA Today

„Securitatea, aici, este deja, la un nivel foarte ridicat. Oamenii sunt mult mai vigilenți, acum, când președintele Trump a suferit un atentat de asasinat.

Sper că toate resursele vor fi puse la dispoziția sa, pentru a-i asigura securitatea și pe cea a familiei sale. Cred că oamenii așteptau Convenția, cu nerăbdare, dar acum, cu atât mai mult, ei se simt uniți, demni, și își doresc să celebreze democrația.

Președintele Trump a fost o metaforă pentru americani

A fost împușcat, dar s-a ridicat. Prin acest act el spune oamenilor: Fiți puternici, nu slabi!”

Cunosc foarte bine Serviciile Secrete

Am petrecut peste 200 de zile lângă președintele Trump. Chiar eu, însămi, am beneficiat de protecția Serviciilor Secrete. Ei fac o treaba excelentă!

Întrebată de reporterul TF1 dacă nu este, totuși, neliniștită, Kellyanne a răspuns:

„Sunt, în permanență, neliniștită. Mi-e teamă că anumite persoane, nebune, vor să devină celebre, cu orice preț! Chiar cu acela de a comite violențe împotriva politicienilor”.

MILWAUKEE: SERVICIILE SECRETE SUNT: „GATA”

După ce tocmai a supraviețuit unei tentative de asasinat, Donald Trump trebuie să fie nominalizat, candidat, pentru alegerile prezidențiale americane din noiembrie, în timpul slujbei republicane de la Milwaukee, Wisconsin, care începe luni, 15 07 a.c..

 4.500 de ofițeri din afara orașului ar ajuta poliția locală, potrivit Milwaukee Journal Sentinel.  Ei vin din restul Wisconsinului dar și din alte state pentru a asigura un eveniment al cărui personaj principal va fi fostul președintele Trump, azi, extrem de protejat.

Servicii Secrete, poliția de elită responsabilă cu protecția personalităților politice de rang înalt, spun că sunt „total pregătiti” să garanteze securitatea Convenției care are loc până joi.

Donald Trump, fostul președinte american care vizează un nou mandat, a fost ținta unei tentative de asasinat, la mitingul din Butler, Pennsylvania. Un individ înarmat, posibil cu o pușcă, a deschis focul în timp ce Trump se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii, dar acesta nu s-a lăsat cuprins de teamcă și a plecat spre spital cu pumnul ridicat în aer.

Agenții Secret Service au făcut un scut uman în jurul lui Trump: „Trăgătorul a fost ucis. Putem să ne punem în mișcare? Undă verde. Să mergem!”

Înainte de a părăsi scena, Trump a ridicat pumunul în fața mulțimii, determinând publicul său adorator să înceapă să scandeze: „USA! USA!

Atacatorul a fost de asemenea ucis de agenţii Secret Service, relatează CNN. În cadrul unei conferinţe de presă în Butler, Pennsylvania, autorităţile au declarat că victimele atacului armat au fost identificate, însă aceste detalii nu au fost încă făcute publice. Toţi trei erau bărbaţi adulţi, a declarat locotent colonel George Bivens de la Poliţia de Stat din Pennsylvania.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: