Skip to content
Politică

Trump cere urmărirea penală în limitele legale a suspectului din cazul valulului de bombe trimise prin poștă

news.ro

Preşedintele american Donald Trump a confirmat vineri că un suspect a fost reţinut în cadrul anchetei cu privire la valul de bombe trimise prin poştă săptămâna aceasta şi a promis că acesta va fi urmărit penal ”maximum cât permite legea”, relatează The Associated Press.

”Trebuie să nu pemitem niciodată ca violenţa politică să prindă rădăcini în America”, a declarat președintele SUA după arestarea lui Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, în Florida, potrivit news.ro.

Peste 10 colete cu bombe au fost trimise prin poştă, săptămâna aceasta, unor personalităţi ostile preşedintelui american.

”Aceste acte de teroare sunt demne de dispreţ”, a declarat Trump, care i-a îndemnat pe americani ”să se unească”.

Însă locatarul Casei Albe face aceste declaraţii la doar câteva ore după ce s-a plâns de faptul că presa se concentrează asupra acestui val de colete suspecte şi distrage atenţia de la eforturile republicanilor în alegerile de la jumătate de mandat, care au loc peste 12 zile, pe 6 noiembrie.

El a denunţat de asemenea ”chestia asta cu «bombele»”, punând cuvântul bombe între ghilimele, în contextul în care s-a evocat o farsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *