Skip to content
" "
Politică

Trump da, Ponta ba? O știre din SUA face valuri în România

puterea.ro
" "

Donald Trump da, Victor Ponta ba? Citiți în cele ce urmează despre o știre din SUA care face valuri în România.

Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit luni pe propriul ginere, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă, un post cu o greutate extremă, amintește jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) pe Inpolitics.ro.

" "

„În SUA funcționează de jumnătate de secol o lege anti-nepotism foarte restrictivă care interzice categoric oficialilor americani să-și angajeze în diverse posturi rude mai apropiate ori mai îndepărtate. Unii specialiști susțin că legea respectivă nu se aplică președintelui-premier al SUA, disputa fiind în toi de cîțiva ani.Cert e că Trump a făcut numirea fără să mai aștepte clarificarea problemei.

În România, țara aflată departe de rigorile democrației americane, premierul Victor Ponta s-a ales cu dosar penal pentru conflict de interese după ce l-a numit ministru pe un membru PSD cu care avusese o relație redusă de afaceri, la vedere, în trecut, amintește BTI, referindu-se la fostul senator social-democrat Dan Șova.

Citiți AICI o serie de întrebări esențiale pe care le ridică Bogdan Tiberiu Iacob, făcând o analogie între cazurile Trump-Kushner și Ponta-Șova.

" "

1 comentariu la “Trump da, Ponta ba? O știre din SUA face valuri în România

  1. Pentru rigoare trebuie sa facem o mentiune: Ginerele lui Trump nu va di retribuit sub nici o forma iar aceasta numire are la baza doar increderea viitorului presedinte in calitatile propriului ginere. Nici macar nu este o stire deoarece Trump a anuntat de aproape o luna ca membrii familiei lui vor detine functii publice, dar neremunerate.
    Referitor la fostul premier roman, se pare ca nu numai ca nu are nici o vina dar toate dosarele, incepand de la plagiat au fost orvhestrate de organizatii parastatale, gen „binomul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *