Skip to content
Politică

Trump e înverșunat contra amestecului rusesc în Polonia și trage de mânecă statele NATO

cnn.com

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-a arătat înverșunat contra amestecului rusesc în Polonia și a tras de mânecă țările membre NATO.

S-a întâmplat joi în Varșovia, unde Trump a denunțat „comportamentul destabilizator” al Rusiei și acțiunile Coreii de Nord, precizând că a sosit momentul ca toate țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să își respecte obligațiile financiare, relatează Agerpres, citând presa străină.

Într-o conferință de presă comună cu președintele polonez Andrzej Duda, Donald Trump a mai afirmat că SUA colaborează cu Polonia și cu ceilalți aliați ai lor pentru a contracara „acțiunile Rusiei” și „comportamentul ei destabilizator”. El i-a mulțumit lui Duda pentru găzduirea a 5.000 de militari americani și pentru sprijinul Poloniei pentru NATO.

La rândul lui, Andrzej Duda a afirmat că SUA sunt „serioase” în privința securității aliatului său Polonia.

În legătură cu Coreea de Nord, Donald Trump a declarat că statele trebuie să demonstreze public Phenianului că acțiunile sale nu pot rămâne fără consecințe.

„Fac apel la toate națiunile să combată această amenințare globală și să arate public Coreii de Nord că există consecințe ale comportamentului său extrem, extrem de rău”, a spus Trump.

Oficialul de la Washington a mai atras atenția că va aborda cu fermitate amenințarea reprezentată de Coreea de Nord și că SUA iau în considerare câteva „lucruri destul de severe” în privința Phenianului, dar că nu trasează linii roșii.

„Este rușinos că ei se comportă în acest fel, dar comportamentul lor este foarte periculos, așa că trebuie făcut ceva”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *