Trump, învestit candidat de către colegii săi republicani, invocă divinitatea şi familia

Sursă foto: Captură video

La momentul învestirii drept candidat republican în alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump purta un pansament alb vizibil la urechea dreaptă, ca pentru a-şi sublinia uimitoarea capacitate de a transforma adversitatea în triumf, comentează AFP.

După mulţi participanţi la Convenţia republicană de la Milwaukee, în Wisconsin, fostul preşedinte în vârstă de 78 de ani a scăpat de gloanţele unui asasin în urmă cu cinci zile la un miting în Pennsylvania prin intervenţia divină.

Iar mulţimea adunată să asculte primul discurs al magnatului în imobiliare de după acest atac şi-a strigat fervoarea când candidatul republican, tocmai învestit, a spus de ce se afla înaintea sa. ”Îl aveam pe Dumnezeu alături”.

La fel ca de-a lungul celor patru zile de petrecere republicană la Milwaukee, politicul şi incantaţiile religioase s-au întrepătruns.

Televanghelistul Franklin Graham, una dintre personalităţile invitate să încălzească sala înaintea discursului lui Donald Trump, a încorporat sloganul care a devenit marca comercială a conservatorului – ”Make America great again” (”Să facem America măreaţă din nou”) – în rugăciunea sa.

Donald Trump a avut pe alocuri accente de bunic binevoitor.

”Împreună, vom lansa o nouă era a securităţii, prosperităţii şi libertăţii cetăţenilor de toate rasele, culorile şi religiile”, a promis el. ”Discordia şi divizarea societăţii noastre trebuie să fie pansate”.

”TOATĂ AMERICA”

Dacă tirurile care l-au vizat la 13 iulie au schimbat ceva în imaginea potenţialului viitor preşedinte al Statelor Unite este că poate l-au făcut mai uman.

Unii comentatori au prezis un răspuns furios din partea miliardarului exuberant, dar el le-a dezminţit prognosticurile.

”Candidez pentru ca să fiu preşedintele Americii toate, nu a jumătate din America”, a dat el asigurări.

Donald Trump a atins de asemenea coarda familiei, înconjurat la Convenţie de clanul său, căruia i s-au alăturat joi fiica sa Ivanka şi soţia sa Melania, rămase foarte discrete până acum. Alături de ele s-a aflat noul partener de cursă al lui Donald Trump, J.D. Vance, un apropiat al fiului candidatului.

De obicei Donald Trump îşi multiplică în dicursuri atacurile personale împotriva lui Joe Biden, ”cel mai rău preşedinte din istorie” şi evocările sinistre ale unei Americi sortite apocalipsei sub regimul rivalilor săi democraţi.

Însă consilierii săi i-au spus în mai multe rănduri, după atacul de sâmbătă, să-şi rupă discursul de învestire în favoarea unuia pe un ton mai unificator.

TRUMPOMANIA

Donald Trump a redevenit un pic mai natural şi i-a acuzat pe democraţi că distrug democraţia şi că au lansat împotriva sa o vânătoare de vrăjitoare coruptă. Însă, per ansamblu, tonul său a fost uşor mai conciliant.

”Ca americani, suntem legaţi printr-un destin unic şi comun. Ne ridicăm împreună sau cădem”, a lansat el.

El a consacrat o parte bună a serii naraţiunii momentelor terifiante ale atacului pe care l-a suferit, dar a pronunţat cuvintele ”încredere”, ”forţă” şi ”unitate”.

Înaintea sa, alţii s-au ocupat de ”creşterea temperaturii”. Ca vedetă invitată, Hulk Hogan a entuziasmat mulţimea care a strigat ”USA”, ”USA”.

Hulk Hogan, care a fost dat afară din World Wrestling Entertainment după apariţia unei înregistrări vechi în care apărea o insultă rasistă, i-a încântat pe spectatori slumgându-şi tricoul de ”American Adevărat” pentru a da la iveală un maiou pe care scria ”Trump-Vance”.

”Să ţâşnească Trumpomania, fraţii mei!”, a strigat el, catalogându-l pe fostul preşedinte drept un ”erou” şi un ”gladiator” în faţa acestuia, evident încântat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: