Skip to content
Politică

Trump, noi afirmații șocante: Vreți să înceapă al Treilea Război Mondial?

businessinsider.com

Noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut, marţi, omologului său de la Kremlin, Vladimir Putin, teritoriul Peninsulei Crimeea pe care l-a anexat la Rusia, în 2014.

Vorbind despre demisia consilierului pentru Securitate Naţională, Michael Flynn – hărţuit de presă pe suubiectul contactelor acestuia cu diplomaţi ruşi înainte de Inaugurarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump – secretarul de presă, Sean Spicer, a subliniat că Rusia a „confiscat” Crimeea în mandatul fostului preşedinte de la Casa Albă, Barack Obama şi că ambasadorul numit de Trump la ONU, Nikki Haley, „a denunţat cu voce tare ocupaţia rusească” a Peninsulei Crimeea, potrivit rt.com.

„Crimeea face parte din Ucraina. Până atunci, sancţiunile împotriva Rusiei după anexarea Crimeei vor rămâne în vigoare până când Rusia va preda Ucrainei controlul peninsulei”, a mai spus Haley.

Al Treilea Război Mondial va izbucni dacă Statele Unite vor trebui să intervină și să ia Crimeea de la Rusia, pentru a o retroceda Ucrainei, a declarat candidatul republican de atunci în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump.

„Știu că acest lucru a fost exact în urmă cu doi ani. Aşa-i? (…) Crimeea a fost capturată în timpul președinției lui Obama … Am spus, da, ei bine, a fost în urmă cu 2 ani. Vreți să dăm totul înapoi, vreți să înceapă al Treilea Război  Mondial, ca ea (Crimeea) să fie retrocedată? „- spunea, atunci, Trump.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *