Skip to content
Politică

Trump nu se astâmpără: bagă bățul prin gardul Iranului

nationalreview.com

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, nu se astâmpără: liderul SUA bagă bățul prin gardul Iranului.

Politicianul american a anunţat vineri seară că nu poate confirma respectarea de către Iran a Acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite în acest moment din Tratat, cerând Congresului modificări, transmite Mediafax.

„Nu putem şi nu vom putea certifica respectarea de către Iran a Acordului nuclear, nu putem tolera susţinerea în continuare de către Iran a terorismului, desfăşurarea activităţilor nucleare”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele SUA a anunţat că va sesiza Congresul şi se va consulta cu aliaţii pentru remedierea „lacunelor” Acordului nuclear din 2015, „astfel încât Iranul să nu poată ameninţa lumea cu arme nucleare”.

„Tratatul trebuie modificat, astfel încât să fie remediate lacunele care ar putea permite Iranului să fabrice rachete intercontinentale; de asemenea, sunt necesare măsuri suplimentare pentru restricţionarea activităţilor nucleare”, a mai zis Trump, avertizând că Acordul cu Teheranul va fi evaluat în mod constant, iar Statele Unite „se vor putea retrage oricând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *