Skip to content
Internațional

Trump prezintă exploziile de la Beirut drept un atac cu bombă: SUA sunt pregătite să ajute Libanul

facebook

Preşedintele american Donald Trump a prezentat exploziile uriaşe de la Beirut drept un posibil atac, în pofida declaraţiilor liderilor libanezi, potrivit cărora este vorba despre un accident provocat de depozitarea unui material extrem de exploziv, relatează Reuters.

Statele Unite sunt pregătire să ajute Libanul”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă, marţi, la Casa Albă, referindu-se exploziile soldate cu peste 100 de morţi şi mii de răniţi.

Asta seamănă cu un atac teribil”, a apreciat şeful statului american.

Trump, întrebat ulterior despre explozii, a răspuns că a discutat cu generali americani, care apreciază că explozia nu a fost accidentală.

Potrivit acestor generali – pe a căror identitate nu a dezvăluit-o – este vorba despre ”un atac”, a declarat locatarul Casei Albe, scrie news.ro.

”A fost un fel de bombă”, a subliniat el.

Departamentul american al Apărării, contactat de Reuters, a trimis agenţia pentru comentarii la Casa Albă.

Doi oficiali americani au declarat sub protecţia anonimatului că nu ştiu cum anume a primit Donald Trump această informaţie, şi că primele elemente nu par să arate că este vorba despre un atac.

Potrivit acestor surse, elemente de până în prezent confirmă informaţii comunicate în mod public de către autorităţile de la Beirut.

Cele două surse aprecizează însă că această poziţie se poate schimba.

Preşedintele libanez Michel Aoun a anunţat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost depozitate de şase ani de zile în portul Beirut, fără măsuri de securitate, catalogând acest lucru drept ”inacceptabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *