Trump promovează legăturile sale calde cu Israelul la întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu şi o critică pe Harris

Sursa foto: Facebook

Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a lăudat relaţia strânsă cu Benjamin Netanyahu când l-a primit, vineri, pe premierul israelian şi a acuzat-o pe vicepreşedinta americană Kamala Harris, contracandidata sa în alegerile prezidenţiale, că a făcut comentarii „lipsite de respect” despre războiul din Gaza, relatează Reuters.

Netanyahu s-a întâlnit cu Trump, candidatul republican în cursa prezidenţială americană din 2024, la o zi după discuţiile purtate cu preşedintele democrat Joe Biden şi cu vicepreşedinta Kamala Harris, care candidează împotriva lui Trump la alegerile americane din 5 noiembrie. Trump i-a salutat pe Netanyahu şi pe soţia acestuia, Sara, la Mar-a-Lago, staţiunea sa din Florida, şi a criticat-o pe Harris, care îşi exprimase îngrijorarea după întâlnirea cu liderul israelian cu privire la bilanţul civililor palestinieni în urma campaniei de 9 luni a Israelului în Gaza.

„Cred că remarcile ei au fost lipsite de respect”, a spus Trump. „Nu au fost foarte amabile cu privire la Israel. De fapt, nu ştiu cum o persoană care este evreu poate vota pentru ea. Dar asta depinde de ei. Dar, după părerea mea, ea a fost cu siguranţă lipsită de respect faţă de Israel”, a comentat Trump, potrivit The Times of Israel.

„Dacă vom câştiga, va fi foarte simplu. Totul se va rezolva şi asta foarte repede. Dacă nu câştigăm, atunci veţi ajunge la războaie majore în Orientul Mijlociu şi poate la un al treilea război mondial. Acum sunteţi mai aproape de un al treilea război mondial decât oricând de la al Doilea Război Mondial încoace. Nu am fost niciodată atât de aproape pentru că avem oameni incompetenţi care ne conduc ţara”, a mai spus Trump.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: