Skip to content
Politică

Trump se burzuluiește la Coreea de Nord și face apel la China

businessinsider.my

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, se burzuluiește la Coreea de Nord și face apel la China. Vedeți mai jos care este motivul enervării liderului SUA.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că este „greu de crezut că Japonia şi Coreea de Sud vor mai suporta mult timp”, după ce Phenianul a lansat marţi o rachetă balistică, scrie Reuters, preluată de News.ro.

„Poate că China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord şi va pune capăt acestei absurdităţi o dată pentru totdeauna”, a subliniat Trump.

Racheta nord-coreeană a fost lansată de pe un aerodrom militar nord-coreean din proximitatea orașului Panghyon, a precizat NORAD, organizația americano-canadiană de control asupra spațiului aerian. Racheta a zburat 930 de kilometri, potrivit Statului Major Interarme din Coreea de Sud. Coreea de Nord a lansat de la sol o rachetă balistică cu rază medie de acţiune care a fost urmărită de americani timp de 37 de minute până când a căzut în Marea Japoniei, a anunţat Comandamentul american la Pacific.

„Comandamentul Apărării Aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD) a evaluat că lansarea rachetei din Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare la adresa Americii de Nord”, se arată în comunicatul Comandamentului american. NORAD menționează că racheta a fost lansată de pe un aerodrom din apropiere Panghyon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *