Skip to content
Politică

Trump și Clinton au câștigat alegerile primare din Mississippi

Cursa pentru Casa Albă este în plină desfășurare în Statele Unite.

Favoritul la învestitura republicană Donald Trump a câştigat detaşat marţi primarele din Mississippi şi Michigan, după o săptămână în care lideri importanţi din partidul său l-au criticat dur, în timp ce Hillary Clinton a obţinut o victorie clară în Mississippi, informează news.ro.

Democraţii nu au încheiat deocamdată numărătoarea în Michigan, dar Bernie Sanders pare să aibăă un avans. Experţii spun însă, că indiferent de rezultatele din acest stat, Hillary Clinton a adăugat marţi seara mai mult de zece delegaţi la avansul de peste 200 în faţa lui Sanders.

Numărătoarea este în curs şi în Idaho, unde alegătorii republicani au fost chemaţi la alegeri primare, în timp ce caucusurile republicane din Hawaii se închid la ora locală 20 (miercuri, 8 ora României).

Victoria lui Trump din Michigan a sporit presiunea supra forţelor anti-Trump din partid, să găsească o metodă pentru a-i opri marşul spre învestitură, înainte de alegerile cheie de săptămâna viitoare.

Victoria din Michigan îi deschide calea lui Trump pentru o zi potenţial decisivă marţi. La 15 martie sunt chemaţi la urne alegătorii din Ohio, Florida, Illinois, Missouri şi Carolina de Nord – state care, la fel ca Michigan, au numeroşi delegate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *