Skip to content
Internațional

Trump şi Erdogan îndeamnă la un armistiţiu în Siria şi Libia

Twitter
" "

Preşedinţii american Donald Trump şi turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, într-o convorbire telefonică, asupra ”importanţei” ca ţări în conflict, ca Siria şi Libia, ”să adere la un armistiţiu” în această perioadă de criză sanitară mondială, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Preşedinţii Trump şi Erdogan s-au pus de acord asupra faptului că este mai important ca niciodată ca ţări aflate în conflict, în special Siria şi Libia, să adere la un armistiţiu şi să lucreze la o soluţie”, a anunţat marţi într-un comunicat Executivul american.

" "
" "

Cei doi lideri s-au pus de acord să lucreze împreună şi în bună coordonare în campania internaţională în vederea învingerii virusului (SARS Cov-2) şi să susţină economia mondială”, a precizat Casa Albă.

În urmă cu o lună, Trump şi Erdogan au îndemnat Siria şi Rusia ”să-şi înceteze” ofensiva militară în regiunea siriană Idleb.

În ultima perioadă, din cauza pandemiei noului coronavirus, armistiţii au fost evocate în Filipine, Camerun, Yemen şi Siria, în urma unui apel la un armistiţiu mondial al secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Doar câteva cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost anunţate de către regimul de la Damasc, însă, în condiţiile sanitare din Siria, sfâşiată de ani de război, experţii se tem că populaţia este deosebit de vulnerabilă în cazul unei răspândiri a covid-19, potrivit News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *