Skip to content
Politică

Trump solicită o anchetă în legătură cu editorialul din New York Times semnat de un înalt oficial anonim

" "

Preşedintele american Donald Trump l-a îndemnat pe procurorul general Jeff Sessions să deschidă o anchetă privind un editorial al unui oficial anonim din cadrul Administraţiei SUA, publicat de cotidianul New York Times, în care este contestată capacitatea preşedintelui de a-şi îndeplini atribuţiile.

Trump le-a spus reporterilor la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One că editorialul ar trebui investigat ca fiind o chestiune de securitate naţională şi a sugerat că ar putea iniţia acţiuni împotriva cotidianului New York Times, relatează agenţia de ştiri Reuters.

" "
" "

„Vom vedea. Verific asta chiar acum”, le-a spus Trump reporterilor.

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, „ar trebui să investigheze cine este autorul materialului pentru că eu chiar cred că este (o chestiune) de securitate naţională”, a adăugat liderul de la Casa Albă. O reprezentantă a Departamentului Justiţiei a afirmat că nu poate nici confirma şi nici infirma că s-a iniţiat vreo anchetă.

Trump atacă în mod frecvent presa, afirmând că se concentrează asupra ştirilor negative privind Administraţia sa şi condamnând ceea ce el percepe ca fiind „ştiri false”. Liderul SUA a reiterat vineri că este de părere că legile privind calomnia ar trebui înăsprite.

Cotidianul The New York Times a publicat miercuri un editorial trimis de un oficial anonim de rang înalt din cadrul Administraţiei Donald Trump, în care acesta vorbeşte despre „rezistenţa tăcută” din interiorul Administraţiei şi despre modul imprevizibil de conducere al preşedintelui american.

Scrisoarea a fost publicată la o zi după apariţia unei noi cărţi scrisă de jurnalistul de investigaţie Bob Woodward despre Casa Albă, în care se vorbeşte despre eforturile depuse de oficiali pentru a bloca deciziile lui Donald Trump când acesta este pe cale să acţioneze periculos.

Preşedintele Trump a reacţionat dur la editorialul anonim publicată de NY Times, numind editorialul „lipsit de curaj” şi publicaţia „frauduloasă”.

„Acest aşa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eşuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicaţia NY Times trebuie, din motive de securitate naţională, să îl predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *