Trump: SUA este o țară extrem de fragilă în acest moment

Sursă foto: Twitter

 

Fostul președinte american Donald Trump este acuzat de încercări ilegale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020 și de implicare în asaltul din 6 ianurie 2021 asupra clădirii Congresului, printre altele. În plus, acesta se confruntă cu alte acuzații federale în statul Florida, în legătură cu păstrarea ilegală și în condiții nesigure a unor documente guvernamentale sensibile. Acesta fost arestat, pentru scurt timp, joi, 24 august, într-o închisoare din Atlanta, statul Georgia.

Trump se află în prezent în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Cu toate acestea, fostul președinte american nu a participat la prima dezbatere prezidențială a Partidului Republican din Milwaukee. A participat, însă, la un interviu înregistrat cu Tucker Carlson, fost prezentator Fox News, difuzat recent pe platforma X (fosta Twitter). Iată prima parte a interviului.

 

Tucker Carlson: Domnule președinte, vă mulțumim că sunteți alături de noi. De ce nu sunteți la dezbaterea Fox News din Milwaukee din această seară?

Donald Trump: Mulți oameni m-au întrebat asta și mulți au spus că nu ar trebui să particip, dar vedeți că au apărut sondajele, iar eu conduc cu 50 și 60 de puncte, iar unii dintre ei sunt la 1 și 0 și 2. Așa că mă întreb, să stau acolo timp de o oră sau două ore, să fiu hărțuit de oameni care nici măcar nu ar trebui să candideze la președinție? Ar trebui să fac asta? Și la un trust care, sincer să fiu, nu este foarte prietenos cu mine. Știți, îl susțineau pe [Ron DeSantis] ca nebunii, iar acum au renunțat la el. Adică, e o cauză pierdută. Mi-a amintit foarte mult de 2016.

Știți, în 2016, am trecut prin aceleași lucruri și a trebuit să mă lupt cu ei până la capăt, iar apoi au devenit foarte prietenoși după ce am câștigat, când era clar că voi câștiga. Dar am considerat că ar fi mai potrivit să nu particip la dezbatere. Nu cred că este corect să o fac. Dacă conduci cu 50, 60 de puncte – am un sondaj în care care conduc cu 70 de puncte – de ce să o fac? Și o să am [de-a face cu] opt persoane, zece persoane, cu oricine participă la dezbatere. Nu știu câți sunt, dar vor fi toți acești oameni care vor țipa la mine, îmi vor striga întrebări, la care îmi place să răspund, dar nu cred că are sens să o fac. Așa că am luat o pauză, după cum probabil ați observat.

TC: Am observat. Sunt recunoscător că ați făcut-o. Este interesant, totuși, pentru că v-ați petrecut o mare parte din carieră în televiziune.

DT: Da.

TC: Ați avut o emisiune de top la NBC, dar acum, când candidați la președinție, nu mai simțiți nevoia să participați. Credeți că televiziunea este în declin?

DT: Ei bine, conform unui sondaj pe care cred că tocmai l-am văzut, recent publicat, preferința pentru televiziune a scăzut cu 30-35%, dar cred că se referea la cablu. Cred că televiziunea prin cablu a scăzut pentru că și-a pierdut credibilitatea. MSNBC sau, cum se spune, MSDNC este așa de proastă! Este atât de greșit ceea ce scriu, ceea ce fac și ceea ce spun. Sunt știri false, așa cum am spus. Cred că eu am inventat acest termen. Sper că am făcut-o, pentru că este unul bun. Sunt știri corupte. Așa că este MSNBC, este CNN care nu înregistrează absolut niciun rating. Nu mai au credibilitate.

După cum știți, Fox a scăzut, iar vremurile bune au trecut de mult. S-ar putea să revină, dar nu au prea multă credibilitate, Tucker, știi asta poate mai bine decât oricine altcineva. Cred că a fost o mișcare teribilă să scăpăm de tine. Erai numărul unu la televiziune și, dintr-o dată, facem acest interviu, dar vom obține audiențe mai mari folosind acest forum nebunesc pe care îl folosești decât, probabil, dezbaterea sau competiția.

TC: Când spuneți că sunt oameni care nu ar trebui să candideze la președinție, la cine vă referiți?

DT: Ei bine, nu vreau să folosesc cu adevărat nume, nu ar conta prea mult. Un tip ca, eu îi spun Ada Hutchinson. Îl cheamă Asa, dar eu îi spun Ada.

TC: De ce îi spuneți Ada?

DT: Aș putea să spun, dar nu vreau să intru în bucluc. E un om firav și patetic, și nu l-am înțeles niciodată pe tipul ăsta. Nu l-am cunoscut niciodată. A fost guvernatorul statului Arkansas. … nu era un tip foarte popular. Nu știu cum a putut, dar statul ăla e un stat atât de grozav… Oamenii sunt incredibili în acel stat, mă iubesc și eu îi iubesc pe ei. Cum de a fost ales guvernator al statului Arkansas? Dar este urât dintotdeauna și așa a fost. (…) Acum candidează la președinție și candidează doar pe ideea: „hai să-l prindem pe Trump”. Este ca un maniac sălbatic. E ca un nebun. Și doar despre asta vorbește. Procentele sale în sondaje sunt foarte, foarte mici. În jur de 2%.

TC: Cum e? Îl cunoașteți bine.

DT: Am fost prietenos cu el de-a lungul anilor, dar nu i-am putut da o slujbă pentru că nu am avut niciodată încredere în el. Acesta este unul dintre motivele pentru care se simte atât de rănit și trădat. Și înțeleg asta. Și acum mă bucur că am făcut-o, pentru că, vedeți, am avut niște oameni extraordinari. Vom avea oameni și mai buni dacă vom face asta, pentru că acum cunosc Washingtonul. Înainte nu cunoșteam Washingtonul.

Dar tipi ca Bill Barr au fost groaznici. Adică, erau, aș spune, „Bush-ees” [simpatizanți ai familiei Bush]. Spun asta cu tot respectul pentru familia Bush, dar ei asta erau. Și pur și simplu nu a mers pentru noi.

TC: A fost clar. Pare senzațional, a fost pur și simplu interesant. Am citit relatarea lui Barr despre perioada aceea. A scris o carte despre asta, autobiografia sa. Și în ea, minte în legătură cu moartea lui Jeffrey Epstein. Minte în mod clar. Credeți că Epstein s-a sinucis, sincer?

DT: Nu știu. Nu știu ce a spus Barr despre asta. Habar n-am ce a spus. Ce a spus? Că s-a sinucis, probabil.

TC: A spus că s-a sinucis. Și că urmau să facă o investigație. Nu au făcut niciodată ancheta. Nu a fost niciodată publică. Și au dat lovitura. De ce fac asta? E clar că Barr știa. Dar de ce ar fi acoperit Bill Barr moartea lui Jeffrey Epstein?

DT: Nici Bill Barr nu a făcut o investigație privind frauda electorală. A spus că a făcut-o și a pretins că a făcut-o, dar nu a făcut-o. McSwain, procurorul federal din Pennsylvania, Philadelphia, a declarat că Barr nu l-a lăsat să o facă. A fost o nebunie. Barr a devenit atât de îngrozit, atât de speriat de posibilitatea de a fi pus sub acuzare. Nu știu dacă vă amintiți. Nu este un moment important în istorie. Dar ei au spus: „O să-l punem sub acuzare”. Știți, ei joacă un joc mult mai dur – stânga, nebunii – și aveau de gând să-l pună sub acuzare pe Bill Barr, iar el a fost paralizat. Acum, cum să nu fii pus sub acuzare? Dar el nu și-a făcut treaba acolo. Nu știu ce a făcut cu Epstein, dar e posibil să fi făcut.

TC: Credeți că e posibil ca Epstein să fi fost ucis?

DT: Oh, sigur, este posibil. Dar nu prea cred asta. Cred că probabil s-a sinucis. A avut o viață frumoasă, case frumoase, totul frumos. Și dintr-o dată este încarcerat și nu o duce prea bine. Eu aș spune că a făcut-o. Dar există acei oameni, mulți care… cred că sunteți unul dintre ei, nu-i așa? Mulți cred că a fost ucis. Știa prea multe despre prea mulți.

TC: A fost ucis.

DT: Așa credeți?

TC: Cred că, cu cât te uiți mai atent, nu sunt deloc o persoană conspiraționistă. Cred tot ce aud. Dar da, cu cât te uiți mai atent, cu atât mai mult (înțelegi că) procurorul general al Statelor Unite, procurorul general a mințit în mod clar în legătură cu moartea lui Epstein. Da.

DT: Da. A fost. Nu au avut camere de filmat. Nu aveau nimic. Toată lumea dormea. Uite, nu am de gând să mă implic în asta. Dar pot să vă spun că se poate face un caz în ambele sensuri. Dar cu siguranță nu a fost cel mai bine gestionat caz.

TC: Deci, motivul pentru care vă întreb este că mă uit la traiectoria din 2015, când ați intrat în politică. Și atunci, unu, au început cu proteste împotriva dumneavoastră, proteste masive, proteste organizate de stânga. Și apoi s-a trecut la punerea sub acuzare de două ori. Și acum punerea sub acuzare. Adică, următoarea etapă este violența. Sunteți îngrijorat că vor încerca să vă ucidă? De ce nu ar încerca, la urma urmei ?

DT: Sunt animale sălbatice. Sunt oameni care sunt bolnavi, foarte bolnavi. Aveți oameni grozavi în Partidul Democrat. Aveți oameni extraordinari printre democrați. Cei mai mulți oameni din țara noastră sunt fantastici. Iar eu îi reprezint pe toți. Nu reprezint doar republicanii sau conservatorii. Îi reprezint pe toți. Sunt președintele tuturor. Dar am văzut ce fac ei.

(…) Uite, a apărut raportul Durham. A fost destul de bun. Ar fi putut fi mult mai dur, cred, dar a fost destul de bun. Dar a explicat cât de corupt era. Vă spun că inspectorul general Horowitz a făcut o treabă excelentă. A făcut un raport fenomenal.

Nu trebuia să se ducă la Durham. A făcut-o în cazul lui Comey și, cred, al lui McCabe și al altora. A fost practic un raport adevărat. Dar acești oameni sunt niște oameni bolnavi.

Aceștia sunt oameni care cred că ne urăsc țara. Vreți să știți adevărul? Când vedeți granițele deschise, când vedeți aceste politici pe care le au și atât de multe alte lucruri, este atât de trist! Avem o țară foarte fragilă în acest moment. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Uite, am candidat în ’16. Era o atmosferă extraordinară. În ’20, a fost la fel. Am obținut multe milioane și milioane de voturi în plus.Mă întreabă unii: ce părere ai despre 2020? Crec că ne-am descurcat mult mai bine. Am făcut-o. Trebuie să te bazezi pe numărul de voturi. Am obținut mult mai multe voturi în ’20 decât în ’16.

Dar alegerile au fost fraudate. Au fost alegeri fraudate. A fost folosit COVID pentru a trișa în multe cazuri. Avem multe informații în acest sens. Dar am avut judecători care au refuzat să ia în considerare acest lucru. Care nu au vrut să se implice. Dacă spui ceva despre asta, ești automat adept al teoriei conspirației. Dar nu am văzut niciodată un entuziasm ca acum. Chiar și venind aici, doar oamenii de pe drum care sunt absolut entuziasmați. înnebuniți. Și motivul este… cred că mă plac. Știu că le plac politicile mele.

Mulți oameni spun că nu mă plac, dar… eu cred că mă plac. Dar nu am mai văzut niciodată un entuziasm ca cel de acum. Și asta pentru că Joe Biden este considerat corupt și rău. E cel mai prost președinte din istoria țării noastre. Nu cred că va reuși să ajungă la finalul alegerilor. Dar este o persoană coruptă.

TC: Nu credeți că va reuși să ajungă până în noiembrie 2024?

DT: Ei bine, cred că e mai rău mental decât fizic. Iar fizic… nu e chiar un atlet. Uită-te la el, nu poate merge până la elicopter. Când merge pe jos, nu-și poate ridica picioarele din iarbă. Până la Casa Albă sunt doar câțiva centimetri, nu? Nu e mult. Dar dacă îl privești, pare că merge pe scobitori. Și apoi îl vezi pe plajă, unde nu poate ridica un scaun. Știi, scaunele alea sunt făcute să fie ușoare, nu? Au cam… două grame? Iar el nu poate ridica scaunul.

Și nu știu ce tot au cu plaja aia. Pare să joace un rol important. Le plac pozele cu el pe plajă. Iar eu cred că arată groaznic pe plajă. Ei bine, președintele nu poate merge prin nisip. Cu toate astea, e cineva acolo care crede că arată fabulos pe plajă. Eu cred că arată oribil pe plajă.

În plus, plaja nu ne duce cu gândul la ce ar trebui să facă președintele. Se presupune că lucrează, că o să ne scoată din acel război oribil în care suntem foarte implicați, cu Rusia, Ucraina. Dumneavoastră ați putea face asta. Biden – nu cred că ar putea face asta pentru că este pur și simplu incompetent.

Dar acesta este un război care ar trebui să se încheie imediat, nu din cauza unei părți sau a alteia, ci pentru că sute de mii de oameni sunt uciși. Vă puteți imagina că vă aflați într-o casă de locuit, iar rachetele intră în acea clădire și o aruncă în aer și o dărâmă? De ce trebuie cineva – oricine, orice ființă umană – indiferent dacă sunt ruși sau ucraineni, să trăiască așa ceva? Toate astea nu ar fi început niciodată – dacă aș fi fost președinte, nu ar fi început niciodată.

TC: Deci, revenind la Biden. Credeți că eșuează. Evident că eșuează. Cred că este clar pentru toată lumea. Dar asta înseamnă că va fi Kamala Harris un posibil candidat?

DT: Ei bine, nu chiar. Mulți oameni spun că trebuie să devină din anumite motive, candidatul democraților. Dar nu cred că va fi acceptată. A avut câteva momente foarte proaste. Aproape la fel de proaste ca ale lui Biden. Totuși, ale lui sunt mai rele, de fapt.

TC: Da. Și ea pare destul de senilă.

DT: Ea vorbește în rime. E ciudat.

TC: În rime?

DT: Ei bine, după cum vorbește ea: autobuzul merge aici, apoi merge acolo, pentru că asta fac autobuzele. E ciudat. Toată treaba asta e ciudată. Acesta nu este un viitor președinte al Statelor Unite. Probabil că vor avea un fel de alegeri primare și că alții se vor implica.

TC: [Gavin] Newsom?

DT: S-ar putea.  Adică întotdeauna m-am înțeles bine cu el. Dar ar putea fi el sau altcineva. Are o mare povară pe umeri, pentru că te uiți la California, la ce s-a întâmplat. Dar nu știu dacă poporului american, celor care îl votează, nici măcar nu știu dacă le pasă. Știți, vă uitați la atâtea lucruri care se întâmplă, iar oamenii nu par să fie… Pe vremuri, dacă aveai un trecut rău, însemna mult. Astăzi, dacă ai un record negativ, nu înseamnă nimic. E un tip care arată bine, vorbește bine. Dar Biden, de fiecare dată când îl vezi vorbind, parcă ar merge pe ouă. Pare că merge pe ouă și te tot aștepți să se prăbușească.

Și aproape întotdeauna o face. Am ajuns să-i cunosc pe liderii tuturor țărilor, pe cei importanți.  Și cu cât sunt mai mari, cu atât liderul este mai dur. Știi, e ca și cum, cred, poate că așa ar trebui să fie. Dar am ajuns să-l cunosc pe președintele Xi al Chinei și pe Putin și pe Kim Jong-un, Coreea de Nord – am făcut o treabă grozavă cu Coreea de Nord, ne-a ținut departe de un război nuclear. Am fi avut 40.000 de soldați morți acum. Ar fi aruncat o bombă nucleară chiar deasupra bazei militare. Dar noi aveam 40.000 de soldați acolo. M-am înțeles foarte bine cu ei. Ăsta e un lucru pozitiv. Știi, președintele a spus lucruri frumoase despre Kim Jong-un. La început, eu am spus lucruri oribile. Atât de oribile încât a vrut să vorbească. Și am vorbit și ne-am întâlnit în Singapore. De fapt, ne-am întâlnit de două ori. Au fost întâlniri incredibile. (…)

TC: Ce credeți că gândesc Xi și Putin despre Biden?

DT: Cred că nu le vine să creadă. Cred că probabil spun că 9îl manevrează) sistemul. Știți, aveau un mare respect pentru țara noastră. Aveau un mare respect pentru țara noastră când eram acolo. Fiecare dintre ei. Uite, dacă te duci în Coreea de Nord, vezi ce s-a întâmplat. Știți, Jocurile Olimpice erau moarte. Coreea de Sud a cheltuit miliarde de dolari pe Jocurile Olimpice. Nimeni nu avea de gând să meargă. M-au sunat și mi-au spus că vor lăsa Jocurile Olimpice să continue. Aceasta este Coreea de Nord. Am spus: „Ar trebui să participați la Jocurile Olimpice”. Trimiteți-vă sportivii. Au participat. Și în aproximativ două zile, totul s-a vândut. Dacă nu eram eu, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată. Dar m-am înțeles foarte bine cu el. Și ăsta e un lucru pozitiv.

Apropo, el are o putere nucleară masivă. Și dacă Hillary ar fi câștigat (alegerile) sau dacă ar fi continuar politica lui Obama, ar fi fost un război nuclear cu Coreea de Nord. El se aștepta să intre într-un război și ar fi fost un război nuclear.

TC: Deci, credeți că restul lumii se uită la Biden și se gândește că altcineva trebuie să conducă guvernul?

DT: Da. Nu cred că este capabil să facă ceva. Când am avut dezbaterea, i-am spus, și asta în fața lui Chris Wallace, bănuiesc că nu vă e prieten. El era moderatorul. Dar Chris Wallace a fost foarte supărat. Îl păzea pe acest tip, care, apropo, nu voia să facă un spectacol.

Dar țineți minte când am pus întrebarea: de ce i se permite soției primarului Moscovei să vă dea 3,5 milioane de dolari – nu uitați că eu am ridicat această întrebare cu mult înainte ca cineva să audă de ea. Ce ați făcut pentru a merita 3,5 milioane de dolari – l-am întrebat pe Biden. Iar Chris Wallace a spus că acest lucru nu are nicio legătură cu dezbaterea! Iar Chris Wallace nu a vrut ca eu să pun această întrebare. Am spus că este o întrebare foarte potrivită. S-a dovedit a fi mult mai potrivită decât au crezut oamenii.

 

TC: Presupunând că sunteți candidatul republican și că totul decurge așa cum plănuiți, aveți vreo preferință în privința contracandidatului?

DT: În multe privințe, mi-ar plăcea să candidez împotriva lui (Biden) pentru că dosarul său este atât de prost. Este cumplit, dacă te uiți la inflație și la toate celelalte, dar și alte țări se confruntă cu asta. La noi, California are un record negativ. Când mă uit la San Francisco, ce s-a întâmplat cu acest oraș incredibil? A fost unul dintre cele mai mari orașe din lume cu puțin timp în urmă. Los Angeles… Practic, toate orașele conduse de democrați… Orașele conduse de republicani se descurcă foarte bine, stăpânesc infracționalitatea. (…)

TC: (…) Prin urmare, punerea sub acuzare nu a funcționat. Potrivit sondajelor, cifrele cresc.  Când au percheziționat Mar-a-Lago anul trecut, la fel, cifrele au crescut. Vă pot pune sub acuzare de 20 de ori, nu cred că ați pierde alegerile primare republicane din cauza asta.

DT: Da, este ridicol. Patru acuzații, și poate vor mai fi și altele. Nu știu. Oamenii ăștia sunt nebuni.

TC:. Deci ce urmează după ce încearcă să vă trimită la închisoare pentru tot restul vieții? Lucru acesta nu funcționează. Deci, revin, pasul următor nu ar fi să încerce să vă elimine?

DT: Cred că oamenii din țara noastră nu sunt recunoscuți îndeajuns de mult. Când cineva este pus sub acuzare, cifrele din sondaje scad. Când cineva este pus sub acuzare, anunți, doamnelor și domnilor, voi pleca pentru a petrece timp cu familia mea și pentru a lupta pentru tot restul vieții mele pentru această problemă. Am fost pus sub acuzare de patru ori. Numai banalități, prostii, tâmpenii. În cazul Boxes Hoax, sunt acoperit de legea privind înregistrările prezidențiale. Care spune că am voie să fac exact ce am făcut. Președintele nu este acoperit,  are de 25 de ori mai multe „cutii” din acestea. Și le are depozitate în Chinatown. Într-un garaj șubred, sub Corvette-ul său, la Penn. Și, apropo, primește milioane de dolari. China îi plătește acestui tip milioane de dolari. Cred că este cel mai corupt președinte pe care l-am avut vreodată. Mai mult, este și cel mai incompetent. Așa că, de fapt, cred că este compromis pentru că China știe atât de multe despre el. Ei știu de unde vin banii. Știu unde se află. Cine i-a plătit? Probabil că ei l-au plătit. Ei bine, îl plătesc pe Penn. Cred că ia 999.000 de dolari, ca să fie puțin sub un milion, cam cu un dolar. Dar el, în multe feluri, este un candidat manciurian.

Avem un candidat manciurian căruia îi este frică să-i spună Rusiei să plece din Cuba. Îi este frică să-i spună Chinei să iasă din Cuba. Îi este frică. China construiește instalații militare în Cuba. Populația cubaneză din Miami nu este prea fericită și nu se vorbește despre asta. Iar cel mai mare vinovat este presa, mass-media, pentru că, în mod normal, știți, când am auzit prima dată despre construcția instalațiilor în China… instalații militare. (…) Au făcut asta în cazul insulelor, în Japonia. Au luat insula, au început această construcție masivă. Și le-au spus tuturor, inclusiv japonezilor, că se construiesc locuințe.

Am întrebat atunci: cum se face că pista are o lungime de 6.000 de metri? Știți, avioanele private au nevoie de 1.200 de metri. Cele mari au nevoie de 6.000 de metri. Și m-am uitat la pistă. Am spus că este cea mai mare pistă construită vreodată, atât ca lățime, cât și ca lungime. (…)

TC: De ce i se permite Chinei să practice imperialismul în emisfera noastră?

DT: Ei bine, așa este. China este peste tot în America de Sud. [TC: Da, în Caraibe.] Așa că am construit Canalul Panama. Am pierdut 35.000 de oameni din cauza țânțarilor, a malariei. Au fost nevoiți să construiască sub plase. A fost una dintre adevăratele mari minuni ale lumii, așa cum a spus.  Dar aceasta este una dintre cele șapte adevărate minuni ale lumii. Uitați-vă la Canalul Panama.

A fost o minune incredibilă de inginerie. Am vândut-o în timpul lui Jimmy Carter. L-am vândut panamezilor pentru un dolar. A doua zi, au cvadruplat suma de bani pe care navele trebuiau să o plătească pentru a-l traversa. Nu au pierdut nicio navă. Iar acum l-au făcut mult mai mare,  l-au lărgit, l-au dublat, chiar mai mult. L-am dat pentru un dolar, iar China îl controlează acum. Și nu ar trebui să lăsăm să se întâmple asta. Nu putem permite chinei să fie în Cuba. Dacă voi fi președinte, china va pleca de acolo. Pentru că am avut o relație foarte bună cu președintele Xi, dar el a respectat această țară. El m-a respectat pe mine. Și va pleca.

Nu-i putem lăsa să administreze Canalul Panama. Noi am construit Canalul Panama și acesta nu ar fi trebuit să fie dat niciodată statului Panama. Ar fi trebuit să-l avem noi. Dar l-am dat pentru un dolar. (…) Am făcut cele mai stupide lucruri în această țară. Și acum avem un președinte care nu poate lega două propoziții, nu poate vorbi, nu poate merge.

Au trișat la alegeri. Aveți oameni care sunt foarte inteligenți, dar sunt  și fasciști și nebuni radicali de stânga care ne distrug țara cu mașinile electrice și morile de vânt care, apropo, nu funcționează. Majoritatea sunt fabricate în China. Dar uitați-vă la ce se întâmplă cu țara noastră, chiar și fără buletin de vot. Adică, de ce nu vor să aibă buletin de vot? Există un singur motiv pentru care nu vor buletinul de vot, pentru că vor să trișeze.

La ultima convenție democrată au avut un card de identificare a alegătorilor foarte mare. Arăta ca un card de închisoare. Intrai înăuntru, aveau poza ta, amprentele tale, totul. Cea mai incredibilă legitimație de vot pe care am văzut-o vreodată. Asta a fost pentru a intra la Convenția Națională Democrată.

TC: Dar nu credeți că este rasist să trebuiască să vă arătați buletinul?

DT: Ei bine, probabil că ei spun asta. Se folosesc de orice pentru a nu prezenta un act de identitate, deoarece identificarea alegătorilor este destul de simplă. Am putea și ar trebui să ne întoarcem la buletinele de vot pe hârtie, la identificarea alegătorilor, la votul în aceeași zi. Știți, Franța a făcut-o. Franța a avut buletine de vot prin poștă și a fost groaznic. Ori de câte ori ai buletine de vot prin poștă, vei avea parte de fraude masive la alegeri. Oricând, nu doar la alegerile prezidențiale.

TC: Nu e acesta scopul?

DT: Da. Oh, da, sigur. Asta e ideea, să trișeze. Pentru că politicile sunt atât de proaste încât dacă nu trișează, nu ar putea fi aleși. Cine vrea granițe deschise? Cine vrea taxe mari? Cine vrea dobânzi mari? Cine vrea să nu poată folosi un aragaz cu gaz? Sau să trebuiască să conducă o mașină electrică, care, apropo, ai de făcut un drum de patru ore, dar mașina merge doar o oră și jumătate, deci trebuie să o încarci. Cel mai fericit moment pentru cineva care se află într-o mașină electrică sunt primele 10 minute, dar cel mai nefericit moment este următoarea oră, pentru că ești terifiat că nu vei ajunge la un alt încărcător. Uite, nu batjocoresc mașinile electrice. Sunt bune.

Dar dacă oamenii vor să cumpere o mașină pe benzină sau un hibrid, hibrizii sunt destul de buni, de fapt, ar trebui să li se permită să cumpere. Dar nu vor să facă nimic din toate astea. În acest moment, California are o mare pană de curent pentru că rețeaua lor este un dezastru. Milioane și milioane de mașini care se vor conecta de la acea rețea. Nu funcționează.

Mașinile electrice sunt bune pentru distanțe scurte. (…) Dar trebuie să avem mașini pe benzină, trebuie să ai de toate. Lăsați oamenii să cumpere de toate.

Altă noutate: sistemele de încălzire din casă. Ne spun că va trebui să avem un sistem de încălzire modern care va costa cel puțin 10.000 de dolari și nu va funcționa foarte bine.

Vă spun altceva (…) foarte multă apă vine de la ploaie, din cer. Multe state au, acum, zone deșertice și duc lipsă de apă. Au chiuvete din care nu iese apă. Nici la duș, nici la mașina de spălat…

TC: Stați, au chiuvete din care nu curge apa?

DT: Mă rog, au limitatoare. Deci, au foarte puțină apă.  Sunt sigur că ați văzut asta. De obicei se întâmplă la hotelurile și casele noi.

TC: Da, iei un burghiu și scoți limitatorul.

DT: Poți, dar nu mai poți face asta atât de ușor. Se numește restrictor. Știți care a fost rezultatul ? Oamenii folosesc de cinci ori mai multă apă. (…) M-am întâlnit cu șeful de la Whirlpool. Practic, în timpul administrației mele, au dat faliment. Cei din Ohio mi s-au plâns – un stat grozav – că oamenii aruncau mașini de spălat peste tot, mai ales din Coreea de Sud, dar și din China. Iar el explica că este o situație teribilă. Am întrebat: „Cât de bune sunt?”. El a spus, ale noastre sunt mai bune, dar și cele chinezești au o calitate destul de bună. Șeful Whirlpool a spus : da, dar nu ne permit să producem mașini care să folosească multă apă. Și îmi arată un sfert de sticlă de apă care ar trebui să spele o mașină de haine. Și atunci am pus tarife pentru țările care vindeau mașini de spălat la noi în țară. (…)

TC: Dar de ce ar trebuie să decidă EPA (Agenția Americană de Protecție a Mediului), câtă apă folosește mașina ta de spălat? Nu ar trebui ca Congresul și democrația să voteze în acest sens?

DT: Da, ai putea spune că fac lucruri care nu sunt atât de…

TC: Cum veți face, dacă veți fi ales din nou, cum veți ține agențiile sub control? FBI, CIA?

DT: Felul în care o faci, contează. De exemplu, faptul că l-am concediat pe Comey… Mulți au spus că l-am concediat foarte devreme. (…)  Dacă nu l-aș fi concediat pe Comey (fostul director FBI, care conducea investigația privind verificarea relaţiilor dintre echipa de campanie a lui Trump şi Kremlin) poate că nu aș fi vorbit acum, sau am fi vorbit despre imobiliare sau despre altceva. Acolo a fost o adevărată o lovitură de stat, în opinia mea, o afacere foarte dubioasă. Cred că a fost un fel de  poliță de asigurare, pentru ei. Ceva de genul:  În caz că nu câștigă (candidatul nostru), avem o poliță de asigurare.

Dar am prins toate astea pentru că l-am concediat pe Comey. Pentru că atunci când l-am concediat pe Comey, a fost ca și cum aș fi aruncat o piatră într-un cuib de viespi.

TC: Când ați fost președinte, sunteți convins că știați tot ce făcea, să zicem, CIA?

DT: Nu, nu sunt. Este un grup foarte interesant de oameni. Am avut relații foarte bune, cred. Dar am fost un pic surprins când am ieșit că lucrurile merg mai departe…

TC: De ce ați fost surprins?

DT: Am fost surprins. Cred că e vorba de unii dintre oameni. Prin CIA, au fost prinși actori nocivi… (…) Uitați-vă la Soleimani, uitați-vă la Al-Baghdadi, mai mare decât Osama bin Laden.

TC: Și CIA a fost cea care a făcut asta.

DT: Noi am fost cei care am făcut asta. Noi am fost cei care am făcut asta. (…)

TC: Ce s-a întâmplat cu Mike Pence? Nu v-am auzit niciodată criticându-l pe Pence. L-ați apărat în public de foarte multe ori, deși vă atacă. De ce ?

DT: Mike vrea să candideze la președinție. Trebuie să înțelegeți că, după părerea mea, Mike Pence avea dreptul absolut de a trimite voturile înapoi la legislativele locale. Democrații și toată lumea au spus: „Nu ai dreptul”. Adică, dacă găsește fraude în Pennsylvania, în Georgia, în oricare dintre aceste state, Arizona, trebuie să le trimită la Mitch McConnell, nu? Așa este.

Am spus că nu sunt de acord cu asta. Și am avut câțiva avocați, nu toți. Am avut câțiva avocați care au spus: „Nu, aveți dreptul să îi trimiteți înapoi în legislativ pentru a fi reverificați”.

Pentru că, dacă vă uitați la ceea ce s-a întâmplat în Wisconsin, care, apropo, acum este de acord cu mine… Adică, ceea ce au găsit este incredibil. Adică, am câștigat Wisconsin. Dar Mike Pence avea dreptul, în opinia mea, să îi trimită înapoi.

TC: Ați mai vorbit cu el?

DT: Nu, nu am mai vorbit cu el de mult timp. Am fost foarte dezamăgit. Și nu am vrut să fac ceea ce a făcut Thomas Jefferson. Thomas Jefferson, a fost în Georgia. Iată, marele stat Georgia nu este capabil sau nu i se permite să își contabilizeze voturile. Iar Thomas Jefferson, care era vicepreședinte, a spus: „Georgia este sigură că nu-și poate centraliza voturile?”. Georgia este sigură. El nu i-a trimis înapoi și nu i-a pus să refacă totul. A spus: „Vom păstra voturile marelui stat Georgia pentru Thomas Jefferson și președintele său”. Nu i-am cerut asta. Ar fi putut să facă și asta, dar nu am făcut-o. M-am gândit că asta ar fi provocat agitație. I-am cerut să le trimită înapoi la legislativul său, din Wisconsin.

TC: Dar de ce nu a făcut-o? Ați lucrat împreună timp de patru ani. Sunteți președintele. El e vicepreședinte. Spuneți că sunteți de acord în toate privințele.

DT: Cred că a primit sfaturi foarte proaste. Chiar cred asta. Iată ce s-a întâmplat. Am stat acolo cu câțiva oameni. Cred că avocatul lui era în cameră. Mai erau și alți avocați care credeau că se poate face asta. A fost unul dintre acele lucruri pe care probabil, cred că ai fi putut să le faci. Cred că întotdeauna poți face ceva dacă vezi o fraudă sau dacă vezi probleme. Deci, după ce s-au terminat alegerile, RINO (REPUBLICANS IN NAME ONLY) s-au unit cu democrații și au refăcut alegerile. Am spus, deci, cu alte cuvinte, spuneți că am avut dreptate. Puteai să o faci. Da, puteai s-o faci. Cu alte cuvinte, au luat Legea votului și au refăcut-o.

TC: Dacă spuneți că v-au furat acest drept data trecută, de ce nu ar face același lucru de data aceasta?

DT: Vor încerca. Uite, DeSantis a ieșit. Cred că a plecat. Dar dacă altcineva a fost ales, în afară de mine, se vor lua de el la fel de rău ca și de mine. Oamenii ăștia sunt bolnavi. Trebuie să vă spun că eu am meritul de a rezista destul de bine.

TC: Cum faceți asta? Cum puteți fi inculpat în fiecare săptămână și să rămâneți vesel?

DT: Cred că este mult mai ușor pentru că sunt atât de sus în sondaje, pentru că asta înseamnă că oamenii înțeleg. Oamenii văd că este o fraudă.

(…) Dar, practic, mă dau în judecată și spun că nu am dreptul să contest alegerile și, că, dacă mă gândesc la asta, o să fiu pus sub acuzare și o să intru la închisoare.

(…) Au pus unul dintre cei mai buni oameni din DOJ în biroul procurorului din Manhattan pentru a conduce lucrările.

Nici măcar nu au un caz împotriva mea. Toată lumea spune, chiar și democrații spun acest lucru. Ei bine, eu am câștigat alegerile. Apropo, Hillary Clinton m-a sunat la ora 3.02 dimineața pentru a mă felicita în noaptea alegerilor.

TC: I-a tremurat vocea?

DT: Ei bine, vocea ei era foarte diferită, trebuie să recunosc.

TC: Ce vreți să spuneți?

DT: Vocea ei era foarte diferită. Nu uitați, toți sărbătoreau la ora 5 după-amiaza. M-am întors acasă și am spus:  cred că am câștigat. Am simțit că am câștigat pentru că mitingurile sunt importante. Mergeam în Wisconsin și în Georgia, în Michigan, Pennsylvania. Cum să pierzi când ai un miting cu 50 -100.000? am avut șapte pe zi timp de câteva zile. Asta înseamnă mult. E mult.

Hillary m-a sunat și a cedat. Dar acum, știți, de fiecare dată când o vedeți la televizor, ea spune că, ei bine, contestă alegerile. Deci asta ar însemna că ar trebui să fie pusă sub acuzare. Dar asta ar însemna, de asemenea, că și Stacey Abrams din Georgia ar trebui să fie pusă sub acuzare, pentru că ea încă mai crede că a câștigat alegerile pentru postul de guvernator. Ea încă mai crede asta. Nu s-a dezis niciodată.

TC: Credeți că Stacey Abrams va fi pusă sub acuzare pentru asta?

DT: Nu, bineînțeles că nu. Nu va fi. Democrații nu sunt puși sub acuzare pentru astfel de lucruri. Nu sunt puși sub acuzare. Nu, este un lucru diferit. Acestea fiind spuse, am avut un mare sprijin atunci când au făcut punerea sub acuzare numărul unu și doi. Jim Jordan, din partea Camerei a fost fantastic. Și, de fapt, Senatul a fost foarte bun cu mine, în afară de, știți, Mitch McConnell. Păcat, l-am susținut. Se ruga. Urma să piardă acea cursă și eu l-am susținut. Și a sfârșit prin a câștiga cursa datorită deciziei mele. El era la pământ. Urma să piardă în fața lui Amy McGrath. I-am făcut o favoare și apoi, trei, patru luni mai târziu, a vrut cu adevărat să mă pună sub acuzare.

TC: Deci, ultima întrebare, dacă veți fi ales din nou președinte, care este prioritatea dvs. principală, prioritatea dvs. numărul unu? Când ați candidat ultima dată, ați spus că veți construi un zid. De data aceasta, care este cea mai importantă promisiune pe care o faceți țării?

DT: Deci, se pot face mai multe lucruri în același timp. Bineînțeles. Dar să spunem că numărul unu este o graniță. Să luăm sute de mii de infractori care au fost lăsați să intre în țara noastră, să-i scoatem și să-i aducem înapoi în țara lor. (…) Luna trecută, am avut 149 de țări reprezentate. Gândiți-vă la asta. Am avut 149 de țări reprezentate, Tucker, oameni din locuri de care mulți oameni nici măcar nu au auzit vreodată au venit în țara noastră. Și vin din instituții psihiatrice și din închisori. Își golesc închisorile din toată America de Sud. Își golesc instituțiile psihiatrice. Teroriștii se revarsă în țara noastră. Habar nu avem. Am avut cea mai puternică graniță din istoria țării noastre. Și am construit aproape 800 de kilometri de zid.

De fapt, dacă verificați cu autoritățile de la graniță, am construit aproape 800 de kilometri de zid. Și mai aveam de gând să construiesc încă 320 de km.

Totul era pregătit să înceapă. Tot ce trebuiau să facă era să îl instaleze. Ar fi durat trei săptămâni. (…) Primul lucru pe care l-aș face ar fi să sigilez bine și bine granița, cu excepția celor care vor să intre legal.

TC: Credeți că ne îndreptăm spre un război civil?

DT: Știți, 6 ianuarie a fost o zi foarte interesantă, dar nu vorbim despre asta cum trebuie. Cred că a fost cea mai mare mulțime cu care am vorbit vreodată. Le-am spus, patriotic și pașnic, pașnic și patriotic, da? Nimeni nu spune niciodată asta. Mergeți pașnic și patriotic. Dar oamenii care au fost în acea mulțime în acea zi, un grup foarte mic de oameni au mers acolo. Și apoi există o mulțime de scenarii despre care putem vorbi. Dar oamenii din acea mulțime au spus că a fost cea mai frumoasă zi pe care au trăit-o vreodată.

A existat dragoste și unitate în acea mulțime. Nu am văzut niciodată un asemenea spirit, o asemenea pasiune și o asemenea dragoste. Și, de asemenea, nu am văzut niciodată simultan și din partea acelorași oameni atâta ură față de ceea ce (alții )au făcut țării noastre.

Există un nivel de pasiune pe care nu l-am văzut niciodată. Și cred că există un nivel de ură pe care nu l-am văzut niciodată. Și probabil că asta e o combinație proastă. Este o combinație proastă.

 

Sursa: Twitter.com.

Credit foto: ABC News.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL