Skip to content
Coronavirus

Trump vrea ca țara să fie redeschisă de Paști: Riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă

Facebook

Președintele Donald Trump a declarat, marți, că a discutat cu echipa care gestionează problema coronavirusului în Statele Unite despre data la care ar trebui repornit business-ul în țară.

Trump a spus că weekend-ul de Paște, pe 12 aprilie, ar reprezenta ”un timp  frumos, o țintă frumoasă” și a declarat că speră să fie posibilă deschiderea unor sectoare din economie.

Statele Unite au declarat o perioadă de 15 zile din data de 16 martie, în care americanii sunt încurajați să lucreze de acasă și să limiteze adunările mai mari de 10 persoane.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, le-a cerut altor state să ia notă de ce se întâmplă în orașul cu peste 25 de mii de infectări pentru a-și face o idee asupra a ceea ce ar putea urma.

New York-ul numără mai mult de jumătate din numărul total de infectări din Statele Unite, potrivit G4media.

Context

Preşedintele american Donald Trump a avertizat marţi cu privire la riscul prelungirii măsurilor de izolare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19 în SUA, izolare care a aruncat economia americană în criză şi care ar putea ”distruge” ţara, transmit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Se poate distruge o ţară închizând în acest fel”, a explicat liderul de la Casa Albă pentru Fox News, indicând că săptămâna viitoare va evalua efectele perioadei de izolare recomandată de 15 zile.

Trump a estimat că o o ”gravă recesiune” ar putea face mai multe victime decât noul coronavirus în SUA şi şi-a exprimat dorinţa ca activitatea economică să poată fi reluată cât mai rapid.

Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”, a continuat liderul american, care a evocat posibilitatea a ”mii de sinucideri”.

Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii”, a spus Trump, care a avansat data de 12 aprilie, când catolicii şi protestanţii sărbătoresc Paştele din acest an. ”Mi-ar plăcea să avem ţara redeschisă până la Paşte”, a afirmat preşedintele SUA.

Epidemia COVID-19 a cauzat în SUA moartea a 600 de persoane, iar aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, a anunţat marţi seara Universitatea Johns Hopkins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *