Trump vrea să-şi pună nora la conducerea Partidului Republican

Donald Trump
Sursă foto: X / Donald Trump

Donald Trump l-a susţinut luni pe preşedintele Partidului Republican din Carolina de Nord, Michael Whatley, ca viitor preşedinte al Comitetului Naţional Republican (RNC), iar pe nora sa, Lara Trump, în calitate de copreşedinte, încercând să-şi consolideze controlul asupra organizaţiei în timp ce se apropie de nominalizarea la alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.

Lara Trump, soţia lui Eric Trump – al treilea copil al lui Donald Trump -, este unul dintre cei mai activi susţinători ai socrului său. Ea este prezentă adesea la emisiunile de ştiri conservatoare şi a cochetat cu o candidatură pentru un loc în Senatul SUA în Carolina de Nord în 2022. Trump a lucrat îndeaproape cu fiica sa Ivanka şi cu alţi membri ai familiei şi în timpul mandatului său la Casa Albă

Trump, favorit pentru a deveni candidatul partidului şi a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat că are nevoie ca RNC să îşi desfăşoare activitatea „fără cusur” şi să fie „un bun partener” al campaniei sale pentru alegerile din 2024.

Mişcarea de a-l susţine pe Whatley urmează după săptămâni de relatări din presă care indicau că Trump a devenit frustrat de actuala preşedintă, Ronna McDaniel, din cauza strângerii slabe de fonduri şi a performanţelor partidului la urnele de vot.

Surse declaraseră săptămâna trecută pentru Reuters că McDaniel vrea să se retragă după alegerile primare din Carolina de Sud din 24 februarie, unde Trump este favorit, deşi este statul unde a fost guvernatoare singura sa contracandidată, Nikki Haley.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL