Skip to content
Politică

Trupele americane rămân în Irak pentru stabilizarea regiunii, după înfrângerea ISIS

cryptocoinsnews.com

Vom menţine  trupele acolo câtă vreme considerăm că este nevoie. Principalul motiv, după înfrângerea ISIS, este stabilizarea regiunii şi încă este nevoie să fim acolo pentru acest lucru”, a declarat Ryan, purtător de cuvânt al alianţei conduse de SUA

Numărul soldaţilor americani ar putea scădea, în funcţie de momentul în care alte forţe ale NATO vor ajunge pentru a ajuta la pregătirea armatei Irakului, a adăugat el. Ryan a precizat că în prezent aproximativ 5.200 de soldaţi americani se află în Irak, relatează News.ro.

Miniştrii Apărării din NATO au căzut de acord în februarie privind o misiune mai amplă de „pregătire şi consiliere” în Irak după ce SUA au cerut alianţei să contribuie la stabilizarea ţării.

Este posibil să existe o micşorare a numărului de soldaţi americani, depinde de când NATO va interveni şi va contribui la pregătirea forţelor militare de acolo”, a afirmat Ryan.

Irakul a anunţat oficial victoria în faţa militanţilor ISIS în decembrie 2017.

SUA au aproximativ 2.000 de soldaţi prezenţi şi în Siria pentru a ajuta Forţele Democrate Siriene (SDF) în lupta contra militanţilor ISIS de acolo.

Începem să vedem o colaborare între SDF şi Forţele de Securitate ale Irakuluo: înainte se adresau direct coaliţiei, dar acum vorbesc unii cu alţii”, a declarat Ryan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *