Skip to content
Politică

Trupele americane rămân în Irak pentru stabilizarea regiunii, după înfrângerea ISIS

cryptocoinsnews.com
" "

Vom menţine  trupele acolo câtă vreme considerăm că este nevoie. Principalul motiv, după înfrângerea ISIS, este stabilizarea regiunii şi încă este nevoie să fim acolo pentru acest lucru”, a declarat Ryan, purtător de cuvânt al alianţei conduse de SUA

Numărul soldaţilor americani ar putea scădea, în funcţie de momentul în care alte forţe ale NATO vor ajunge pentru a ajuta la pregătirea armatei Irakului, a adăugat el. Ryan a precizat că în prezent aproximativ 5.200 de soldaţi americani se află în Irak, relatează News.ro.

" "
" "

Miniştrii Apărării din NATO au căzut de acord în februarie privind o misiune mai amplă de „pregătire şi consiliere” în Irak după ce SUA au cerut alianţei să contribuie la stabilizarea ţării.

Este posibil să existe o micşorare a numărului de soldaţi americani, depinde de când NATO va interveni şi va contribui la pregătirea forţelor militare de acolo”, a afirmat Ryan.

Irakul a anunţat oficial victoria în faţa militanţilor ISIS în decembrie 2017.

SUA au aproximativ 2.000 de soldaţi prezenţi şi în Siria pentru a ajuta Forţele Democrate Siriene (SDF) în lupta contra militanţilor ISIS de acolo.

Începem să vedem o colaborare între SDF şi Forţele de Securitate ale Irakuluo: înainte se adresau direct coaliţiei, dar acum vorbesc unii cu alţii”, a declarat Ryan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *