Skip to content
Politică

Tsipras a declarat în fața Parlamentului European că votul grecilor nu înseamnă ruperea de Europa

Alexis Tsipras s-a prezentat, miercuri dimineața, în plenul Parlamentului European pentru a vorbi despre referendumul care a avut loc în weekend. Premierul grec a declarat că guvernul său va continua eforturile de reformă.
Ma gasesc astazi in mijlocul dvs. la numai cateva zile dupa ce poporul grec s-a exprimat cu putere, facand o alegere, a fost decizia noastra sa lasam poporul sa isi hotarasca viitorul. Am primit asadar mandatul sa incercam sa gasim o solutie durabila si corecta, evitannd greutatile din trecut, fara masuri extreme de austeritate care sa condamne economia la un cerc vicios si la recesiune

 

Votul curajos al poporului grec nu inseamna ruperea de Europa, ci de a ne intoarce la principiile pe care s-a fondat Europa. Un lucru este clar: Poporul grec a facut niste eforturi uriase in ultimii cinci ani, a epuizat capacitatea sa de rezistenta. Grecia nu e singura, alte tari s-au confruntat si ele cu dificulatati si respect politicile dureroare care au fost implementate, insa nicaieri aceste programe nu au fost atat de dificile si lungi ca cele din Grecia (…).

 

Banii acordati Greciei nu au ajuns niciodata la poporul elen, fondurile au fost pentru a salva bancile grecesti si europene

 

In ultimii cinci ani, tara mea a devenit un fel de teren de experimentare pentru austeritate (…). Indiferent care sunt parerile unora sau altora, realitatea este ca majoritatea poporului grec spune ca nu are de ales si cere sa se renunte la acest drum fara iesire.

 

Ne dorim un acord cu partenerii nostri, insa un acord care sa arate o posibila iesire din criza, sa arate ca exista o luminita la capatul tunelului, care sa includa reformare, insa povara trebuie suportata de cei care pot si care, in utimii cinci ani, au fost menajati. Povara a cazut pe umarul muncitorilor, care astazi nu mai au posibilitatea sa suporte”, a declarat Tsipras în fața eurparlamentarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *