Skip to content
Politică

Tsunami în Guvern. Europarlamentarul Rebega, despre demisia lui Negrescu: Nu mă așteptam. Este foarte grav! EXCLUSIV

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia acestuia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în şedinţa de Guvern a avut loc ”o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu europarlamentarul ECR, Laurențiu Rebega, pentru o reacție în urma demisiei ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Laurențiu Rebega se arată îngrijorat de momentul în care România va prelua Președinția Consiliului UE, și recomandă PSD-ului alegerea unei persoane capabile să dețină funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, o persoană care să pună interesele țării mai presus de interesele partidului „important este ca PSD-ul să înțeleagă că în momentul de față interesul partidului de guvernământ nu trebuie să fie pus peste interesul României”. 

Este o demisie la care nu mă așteptam. Și este foarte grav. Practic, Victor Negrescu este cel care a ținut legătura cu ce înseamnă aparatul tehnic pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019. În afară de asta, este vorba de mesajul pe care îl transmitem partenerilor noștii, acela de a nu fi capabili a continua ceva ce am început”, a declarat Rebega.

Întrebat în legătură cu percepția partenerilor europeni despre problematica apărută în urma demisiei ministrului delegat pentru Afaceri Europene, europarlamentarul ECR a spus că „noi deja avem în momentul de față o imagine foarte proastă creată de actualul Guvern, imeagine destul de șubredă din punctul de vedere al neclarităților care s-au întâmplat pe parcursul guvernării PSD. O să fie un semn mare de întrebare dacă România va avea capacitatea să gestioneze această Președinție și cred că acum din ce în ce mai mult partenerii noștrii își pun un semn de întrebare”, a spus europarlamentarul

În finalul interviului, Laurențiu Rebega ne-a spus că România are multe persoane capabile ce pot lua locul lui Victor Negrescu, „important este ca PSD-ul să înțeleagă că în momentul de față interesul partidului de guvernământ nu trebuie să fie pus peste interesul României. Este un moment de maturitate politică pentru orice politician și cred că ar trebui PSD-ul să gândească și într-o altă zonă. Dacă vrea și dacă își dorește foarte tare ca România să fie văzută și să fie acceptată de către parteneri așa cum este ea ca și țară. Dacă nu, încă o dată, se pare că înțelegerile necurate și lipsa de transparență în spatele deciziilor pe care  PSD-ul ca partid le ia, o să ne aducă un mare dezavantaj”, a concluzionat europarlamentarul ECR în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985 şi a urmat studiile preuniversitare în Belgia şi Franţa. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, iar titlul de master în afaceri europene l-a obţinut doi ani mai tâziu, la Institut d’études politiques şi Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franţa. În 2011, a devenit doctor în ştiinţe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituţii din 2012.

Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, mai întâi ca simpatizant al Partidului Socialist din Franţa, apoi ca membru al PSD. Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar şi în calitate de consilier la Ministerul Energiei.

Din anul 2007, el a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European este membru în Comisia pentru bugete. La Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreşedinte al partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *