Skip to content
Politică

Tsunami în PNL: Ludovic Orban a fost dat în judecată de un membru de partid

agerpres.ro

Situație de-a dreptul surprinzătoare în cel mai mare partid de opoziție din România. Astfel, de când la conducerea PNL se află Ludovic Orban, partidul pare să stea pe un butoi de pulbere.

Samoilă Pirău, membru PNL Sector 6, a depus plângere la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pe numele preşedintelui liberalilor, pe motiv că acesta i-a adus atingere onoarei şi demnităţii prin atitudinea sa, cerând daune morale de 200.000 de lei.

" "

În fapt, în calitate de membru al PNL – Filiala sector 6 Bucureşti, am depus la data de 08.08.2017 la sediul central P.N.L., un dosar cu propuneri pentru platforma electorală a PNL. La data de 28.06.2018, s-a depus în Parlamentul României moţiunea de cenzură a PNL care a fost în mod suprinzător respinsă. Verificând moţiunea, am constatat că niciuna dintre propunerile şi soluţiile prezentate de mine şi alţi colegi nu au fost cuprinse în moţiunea de cenzură. Lipsa de credibilitate a conducerii PNL s-a datorat faptului că în afară de critici la adresa Guvernului, nu s-au adus propuneri şi soluţii cu privire la problemele de interes national, economic, social, cultural, de altfel în toate domeniile de activitate.
La data de 29.06.2018 m-am prezentat la sediul central cerând să îmi fie restituit dosarul cu propunerile şi studiile mele care constituie proprietate intelectuală, însă secretara Mădălina Simion, fără a se deranja să-l caute, mi-a spus că nu este de găsit folosind un ton jignitor şi nepoliticos. Dacă moţiunea de cenzură ar fi prezentat măcar o parte din propunerile şi soluţiile oferite şi ar fi fost pregătită corespunzător, dacă ar fi fost fundamentată pe idei şi propuneri concrete, moţiunea ar fi fost votată favorabil în Parlament„, se arată în plângerea depusă de Samoilă Pirău la tribunal.

„În moţiunea de cenzură domnul Orban nu avea nimic de zis, rezulta că partidul opoziţiei nu are nimic de zis. Nu mă supăra dacă refuza propunerile mele, dar să spună ceva că nu îi interesează. Asta este disponibilitatea unui partid? Unde este respectul faţă de un membru de partid care propune ceva?”, a declarat Samoilă Pirău, potrivit Mediafax.

Liberalul mai spune că propunerile sale vizau domenii precum economia, sănătatea sau soluţii pentru migraţie. „Proiectul are 15 pagini şi nu l-a citit nimeni. Nu ascultă de nimeni, face ce vrea”, a precizat Pirău.

„Menţionez că la 2 august 2017, în calitate de cetăţean româno-canadian, membru PNL Sector 6 Bucureşti, am făcut o invitaţie pârâtului pentru a lua contact cu Diaspora din Statele Unite şi Canada în acest sens făcând demersurile necesare pe lângă organizaţiile Diaspora din cele două ţări. Pârâtul a ignorat invitaţia şi în acest mod mi-a adus o gravă atingere onoarei şi demnităţii mele. Prin întreaga sa comportare, a bagatelizat şi ridiculizat întreaga mea activitate expunându—mă oprobiului membrilor partidului din care fac parte. Mai arăt că toate cheltuielile care se făceau cu deplasarea domnului Orban Ludovic în cele două ţări urmau să fie suportate de mine”, se mai arată în plângerea liberalului.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *