Skip to content
Politică

Tsunami în PSD: un vicepreședinte cere DEMISIA lui Iordache și retragerea OUG

nineoclock.ro

Un tsunami s-a produs în PSD: un vicepreședinte al Partidului Social Democrat solicită DEMISIA ministrului Justiției, Florin Iordache, și retragerea ordonanței de urgență (OUG) privind modificarea Codului Penal.

Este vorba despre primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Acesta a mai intrat în atenția opiniei publice la sfârșitul lunii trecute, contrazicându-și șeful de partid, Liviu Dragnea, după ce acesta calificase drept „lovitură de stat” protestele de stradă. Amintim succint că, în replică, secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a cerut excluderea lui Chirica din partid.

Acum, același Mihai Chirica face valuri în PSD, pronunțându-se pentru cele două subiecte pe care vi le-am prezentat mai sus, potrivit BZI.ro.

„PSD este cel mai mare partid din Romania si asta au spus-o cei peste trei milioane de alegatori care ne-au votat si ne-au trimis sa guvernam. Noi credem in continuare in valorile social-democratiei europene si valorile democratiei europene.

Ce remarcam in acest moment este ca Romania are nevoie de stabilitate atat economica cat si legislativa. Daca ne uitam in jurul nostru vedem o Europa ravasita, vedem SUA care au oamenii in strada si mai ales ne uitam si din perspectiva in care Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene in anul 2019. Romania are nevoie de stabilitate mai mult ca niciodata. Romania are nevoie de consens, Romania are nevoie sa se puna la munca.

Am ales de la inceputul carierei mele politice sa spun adevarul si sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor, a membrilor de partid si a propriei constiinte. De aceea astazi voi incerca sa transmis un mesaj in calitate de PSD Iasi si sa propun Guvernului Grindeanu si domnului presedinte Liviu Dragnea urmatorul lucru – SA ABROGE la fel de urgent Ordonanta de Urgenta 13/2017, sa propuna un proiect de lege Parlamentului Romaniei ales pe 11 decembrie, sa faca dezbatere publica, sa consulte specialistii, societatea civila si sa lasam Parlamentul, ca entitate democratica acestui stat, sa decida. Sa se refaca pactul social si politic cu romanii. Nu avem voie sa esuam in increderea pe care le-am cucerit-o. Trebuie sa le demonstram ca putem face guvernare, ca putem sa ne respectam cuvantul pe care l-am dat inainte de 11 decembrie, ca Romania poate sa detina un guvern puternic cu oameni responsabili si care fac tot ceea ce trebuie pentru ca majoritatea legitima sa se exprime in acest stat. De aceea, CER PUBLIC DEMISIA domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justitiei, pe care il vad singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat in aceste zile”, a declarat primarul Mihai Chirica.

1 comentariu la “Tsunami în PSD: un vicepreședinte cere DEMISIA lui Iordache și retragerea OUG

  1. daca asa stau lucrurile si cred ca asa stau,dl chirica merita tot respectul!bravo lui!sper ca psd-ul sa aleaga aceasta varianta a d-lui chirica si nu a dobitocului de codrin stefanescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *