Skip to content
Internațional Republica Moldova

Tsunami în SUA: şeful de campanie al lui Donald Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare

news.ro

Un nou greu din anturajul lui Donald Trump cade în ancheta procurorului special Robert Mueler care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016. Fostul şef al campaniei preşedintelui american a fost condamnat joi la 47 de luni de închisoare.

Condamnarea are totuşi şi o parte pozitivă pentru Manafort, deoarece este cu mult mai mică decât pedeapsa de circa 20 de ani cerută de procurori, conform Reuters.

Manafort a fost condamnat după ce procurorii l-au acuzat că nu a declarat milioane de dolari câştigate în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei. Conform acuzaţiilor aduse de procurori, după fuga preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici din Ucraina, Manafort a minţit băncile pentru a-şi asigura împrumuturi şi a menţine un stil de viaţă opulent, cu case de lux, costume de designer şi chiar o jachetă din piele de struţ, care a costat 15.000 de dolari.

Paul Manafort mai are însă de primit o altă condamnare, într-un caz judecat în statul Washington în care a pledat vinovat pentru două acuzaţii de conspiraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *