Skip to content
Sport

Tu știi ce mănânci? 60% din pâinea neagră de pe piaţă este falsificată

Cine tine la dietă şi vrea să mănânce sănătos trebuie să aibă mare grijă. Pâinea neagră şi integrală de pe rafturile magazinelor au ajuns printre cele mai falsificate produse, astfel că, în multe cazuri, cumpărăm doar pâine vopsită. Se intampla in toata tara, sustin patronatele. Brutarii amesteca faina alba cu tot felul de coloranti pentru ca painea neagra adevarata e scumpa si nu are vanzare.

Pâinea din ingredinte naturale e greu de găsit, pentru că piaţa românească e plină de pâine neagră făcută din făină colorată. Brutarii folosesc extractul de malţ, cacao, cenuşă şi caramel, care dă gustul dulceag al pâinii, arată Știrile TVR.

Nutriţioniştii spun că  aceste substanţe chimice adăugate nu fac decât să lungească perioada de garanţie la raft. Pâinea cu coloranţi artificiali are multe riscuri, precum alergiile sau bolile hepatice.

O pâine cu coloranţi se vinde la jumătate de preţ faţă de una făcută din făină integrală, dar este mult mai scumpă faţă de una albă. Totuşi, cum recunoaştem o pâine neagră adevărată?

Pur şi simplu, strângem pâinea în mână, aşa cum verificăm dacă e proaspătă, şi ea trebuie să revină la forma iniţială.

Patronatele susţin că 60% din pâinea neagră de pe piaţă este falsificată. La ultimele controale, Protecţia Consumatorilor a dat 2.500 de amenzi.

Ca să nu picaţi în capcana comercianţilor, căutaţi produse grunjoase, deschise la culoare, acrişoare şi deloc pufoase. Nu uitaţi că pâinea neagră autentică e garantată numai 24 de ore. Ar trebui să se usuce rapid, dar nu să mucegăiască. Ideal e să o păstraţi în pungi de hârtie, la temperatura camerei.

1 comentariu la “Tu știi ce mănânci? 60% din pâinea neagră de pe piaţă este falsificată

  1. „Patronatele susţin că 60% din pâinea neagră de pe piaţă este falsificată. La ultimele controale, Protecţia Consumatorilor a dat 2.500 de amenzi.”
    De ce amenzi si nu puscarie ?La evaziunea care se face ce mai conteaza o amenda ,doua …trei pentru falsificare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *