Skip to content
Politică

Tudor Chirilă, mesaj pentru politicieni: Depolitizați educația și începeți să construiți împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul

Tudor Chirilă a transmis un apel către clasa politică, la începutul anului școlar. Actorul  cere depolitizarea educației și construirea unui un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul, scrie b1.ro.

Astăzi începe școala. Nu văd niciun un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit și neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde. Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcții: mentalitatea și voința politică. Cu politicieni iresponsabili e greu să generezi schimbare. Totuși, datoria mea este să sper și vă cer asta și vouă. Am inițiat acest apel către clasa politică. Cred că numai dacă le arătăm că ne pasă și prin orice fel de presiune publică îi putem determina să înțeleagă că nu se mai pot juca. Semnează petiția!”, spune Chirilă.

Depolitizați educația și începeți să construiți împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul. Profesorii trebuie să aibă libertatea, dar și competențele de a lua decizii pentru dezvoltarea echilibrată a elevilor/studenților în spiritul valorilor desprinse din bunele practici educaționale

Așteptăm de la actorii politici să înțeleagă că educația reprezintă principala sursă de dezvoltare a unui popor și garantul identității lui. TOATE partidele politice trebuie să înțeleagă că este nevoie de o abordare unitară, coerentă și care să continue conform unei viziuni unanim agreate, indiferent de partidul aflat la putere. Educația nu mai poate fi o sursă de manipulare politică sau de capitalizare electoral.

Mingea e la dumneavoastră acum, stimați membri PSD, PNL, USR-PLUS, PRO România, PMP, UDMR și ALDE”, transmite Tudor Chirilă în petiția inițiată pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *