Skip to content
Politică

Tudor Pendiuc candidează pentru al șaptelea mandat de primar al Piteștiului

Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, a anunțat că va candida ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești.

În acest context, Pendiuc a precizat că strânge deja semnături pentru susținerea candidaturii ca independent la alegerile din 5 iunie, potrivit realitatea.net.

Tudor Pendiuc conduce administrația locală a municipiului Pitești din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din țară. La ultimele alegeri, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) și a obținut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

Primarul Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, în același dosar fiind cercetată și fiica sa, Ema Pendiuc, precum și mai mulți oameni de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *