Skip to content
Politică

Tudorache, întrebat dacă susţine plângerea anunţată de Firea: Nu, e deja făcută plângere penală la SIIJ

Inquam Photos / Octav Ganea

Daniel Tudorache a afirmat că nu susţine plângerea penală pe care a anunţat-o Gabriela Firea cu privire la posibile fraude electorale la alegerile locale. Social-democratul a explicat că există deja o plângere penală pe care a făcut-o el la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor în Justiţiei (SIIJ) împotriva preşedintelui biroului electoral Sector 1 Nicolae Sprîncu.

„Nu. E deja făcută o plângere penală la SIIJ. Acolo e făcută plângerea penală împotriva procurolui, adică a preşedintelui biroului electoral Sector 1. Păi dacă sunt decizii politice. Deci nu se analizează faptele. Se analizează oportunitatea”, a declarat Dan Tudorache, înaintea participării luni la şedinţa Colegiului Politic Naţional al PSD.

Biroul electoral municipal a decis duminică să respingă contestaţiile pentru renumărarea voturilor în Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand e edil al Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone al Sectorului 5.

Gabriela Firea a anunţat, duminică, că intenţionează să se adreseze Parchetului, pentru că este clar că alegerile locale din Bucureşti nu au fost corecte şi legale, fiind şi probe în acest sens. Ea a precizat luni că  vor fi puse la dispoziţia procurorilor „toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate” şi dacă se va dori cu adevărat se va face o anchetă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *