Skip to content
Politică

Tudorel Toader a cedat: a DEMISIONAT de la conducerea Ministerului Justiției

http://inquamphotos.com/ George Călin

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, joi după-amiază, într-o conferință de presă, a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Justiției.

Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu dna prim-ministru. (…) Voi porni în scrisoarea pe care am redactat-o de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx, şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei, voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi de ieri şi de astăzi cu dna prim-ministru, voi porni de la faptul că dna prim-ministru are rolul decisiv atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând astfel act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces-verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes. Prin urmare, merg la Guvern şi îi prezint dnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Tudorel Toader.

El a mai spus că Viorica Dăncilă va decide ce face cu această demisie.

Cel mai probabil o trimite la preşedintele republicii. În felul acesta domania sa declanşează pe de o parte procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o va trimite la preşedintele republicii”, a mai declarat Toader.

Tudorel Toader a repetat că rămâne la minister „până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul”.

Amintim că liderii PSD au decis miercuri, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader și înlocuirea acestuia cu PSD-istul Eugen Nicolicea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *