Skip to content
Politică

Tudorel Toader cedează presiunilor PSD? Fotografia misterioasă de pe pagina de Facebook a ministrului

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică seara, pe pagina sa de Facebook, a postat o fotografie…cel puțin misterioasă. Fotografia suprinde un cadru de la Ministerul Justiției, biroul în care, potrivit unor surse politice, Tudorel Toader ar pregăti ordonanțele pe Codurile Penale.

Amintim că după ce a blocat în Parlament moțiunea simplă și a amânat votul, PSD a început presiunea pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, amenințându-l chiar cu demiterea. La nivel oficial, social-democrații invocă refuzul acestuia de a da o ordonanță de urgență pe Codurile Penale. Miza reală a acestui scandal este de fapt tot modificarea legilor justiției, dar cu implicații majore pentru PSD – protocoalele și completurile de cinci.

În interiorul PSD există multă tensiune care are legătură cu refuzul ministrului Justiției de a emite ordonanțele mult așteptate de conducerea partidului

Practic, Liviu Dragnea și o parte dintre liderii PSD i-au cerut clar lui Tudorel Toader OUG pe protocoale și completurile de cinci, în caz contrar îl demit.

O ordonanță pe protocoale este de fapt o amnistie mascată. O astfel de ordonanță ar anula sau duce la rejudecarea dosarelor penale judecate sau pe rol care au avut la baza probele obținute în baza protocoalelor. De altfel, Curtea Constituțională ar trebui să publice motivarea, în cursul zilei de astăzi, la decizia luată după sesizarea făcută de președintele delegat al Camerei Deputaților, Florin Iordache.

O a doua ordonanță de urgență, dorită de Liviu Dragnea, în mod special, potrivit surselor citate, se referă la contestația în anulare a sentințelor date de completurile de 5 judecători în perioada 2014-2018.

Cea de-a treia ordonanță este cea referitoare la Codurile Penale. Și aici social-democrații doresc să introducă cu mâna lui Tudorel Toader dezincriminarea abuzului în serviciu.

Drept urmare, vizita noctură a lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției să fie un prim semn că ministrul s-a decis să joace în tabăra social-democraților, urmând a le da acestora mult așteptatul cadou pe justiție? Rămâne de văzut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *