Skip to content
Politică Societate

Tudorel Toader dă vina pe Iohannis pentru blocajul DNA. Șeful interimar Nistor Călin îl contrazice

http://inquamphotos.com/ George Călin

După ce DNA a anunțat că riscă să intre într-un blocaj total ca urmare a OUG 7, Tudorel Toader mută toată responsabilitatea în cârca președintelui Klaus Iohannis. „Nimeni nu se poate substitui prerogativelor prezidențiale în numirea procurorilor de rang înalt. Să nu uităm faptul că unele astfel de numiri au fost realizate în doar câteva zile„, a declarat Tudorel Toader pentru Hotnews.

Ministrul Justiției a fost contrazis chiar de procurorul-șef interimar Nistor Călin. Acesta a arătat că pentru șefii de secție ministrul nu a venit cu nicio propunere. „A făcut vreo propunere pentru secții domnul Toader? Eu nu știu să fi făcut vreo propunere pentru șefii de secții” a fost reacția șefului DNA, Călin Nistor, conform sursei menționate.

Procedura de numire a șefilor acestor secții este ca ministrul Justiției să facă propunerea, să o trimită la CSM pentru avizul consultativ, după care la președintele Klaus Iohannis pentru semnarea decretului de numire. Tudorel Toader nu a făcut însă nicio propunere pentru cele două secții din DNA – Secția judiciară penală și Secția de combatere a corupției.

1 comentariu la “Tudorel Toader dă vina pe Iohannis pentru blocajul DNA. Șeful interimar Nistor Călin îl contrazice

  1. O profesionistă adevărată dr. Ramona Ghiran .Cu această ocazie îi doresc tot binele din lume și succes în cariera sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *