Skip to content
Politică

Tudorel Toader fixează prioritățiile din Ministerul Justiției

7Est

Tudorel Toader a preluat luni, mandatul de ministru al Justiției de la Ana Birchall, cea care a asigurat interimatul după demisia lui Florin Iordache.

Proaspăt învestit în funcție, ministrul a făcut cunoscute direcțiile pe care le va urma și că va ține săptămânal conferinte de presă.
„Tot timpul au fost si vor fi probleme de solutionat, societatea se afla intr-o dinamica deosebita. Niciodata nu putem spune ca problemele sunt pe deplin rezolvate, de aceea, trebuie sa cunoastem realitatea. La Ministerul Justitiei sunt activitatile curente de care trebuie sa avem grija sa se desfasoare corect, complet si la timp si a doua directie o reprezinta masurile mari strategice cu care vom veni in viitor”, citează ziare.com.

Noul ministru a afirmat că va veni cu noi propuneri normative și de punere în aplicare a legislației, dar nu a oferit prea multe detalii despre acest aspect.

În programul său, Toader a menționat că o prioritate este „punerea in acord a legislatiei penale si procesual penale cu deciziile CCR”.
Acesta a propus o analiză minuțioasă a tuturor deciziilor CCR:”Vom face un inventar al tuturor deciziilor CCR cu referire la normele adoptate si vom vedea care au fost adaptate in acord cu deciziile si considerentele Curtii si daca sunt, si sunt, netranspuse, vom propune legiuitoriului”, a mai punctat acesta, reamintind ca daca o decizie a CCR nu este pusa in 45 de zile in acord cu o lege, „timp in care textul e suspendat, ulterior legea isi inceteaza efectele”.

A doua prioritate a noului ministru este transpunerea în termen a directivelor europene în legislația din România.
Chestionat asupra subiectului despre MCV, Toader a răspuns că: „tot romanul vede ca ar trebui ridicat” și a dat asigurari că va face tot posibilul împreuna cu Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *