Skip to content
Politică

Tudorel Toader: Guvernul nu o să pice, procedurile urmate sunt neconstituționale

Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, spune că procedurile urmate în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură sunt neconstituţionale şi că guvernul Cîțu nu o să pice.

Eu zic că guvernul nu o să pice, deși ar trebui, pentru că numai de binele românilor nu este interesat. De ce nu pică? Pentru că procedurile urmate sunt neconstituționale. Nu poți să convoci Parlamentul și parlamentarii să nu știe de ce sunt acolo, conform articolului 66. Nu acceptă nimeni că Birourile Permanente vor stabili ordinea de zi. Conflictul juridic nu este. Conflictul juridic constituțional e între puterile statului, prin faptul că uzurpă puterile altei puteri sau nu își îndeplinește îndatoririle. Ori aici nu este cazul”, a spus Toader la un post de televiziune.

El afirmă că există posibilitatea ca Curtea Constituțională să constate că procedurile au fost neconstituționale și să repună în funcție Guvernul: “Moțiunea se poate dezbate, dar fără efect juridic. Va veni CCR și nici nu va intra pe fond, ci va respinge pe procedură, pentru că nu s-a pornit bine. Constituția nu împiedică Parlamentul să hotărască, de multe ori hotărăște neconstituțional. Guvernul rămâne în picioare cu puteri diminuate, dacă moțiunea trece, iar apoi vine CCR și restabilește puterile guvernului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *