Skip to content
Politică

Tudorel Toader iar ne duce cu vorba în legătură cu soarta lui Kovesi

epochtimes-romania.com

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar ne duce cu vorba în legătură cu soarta procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Guvernantul a declarat joi seară la TVR că aceia care afirmă că i-ar fi prezentat un raport lui Liviu Dragnea în care solicita demiterea Laurei Codruța Kovesi trebuie să și dovedească faptul că el, Toader, a făcut acest lucru. Mai mult: Tudorel Toader a anunțat că, în această lună, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, dar nu a precizat vreo dată pentru această acțiune.

Tudorel Toader a iterat faptul că decizia privind revocarea șefei DNA aparține președintelui și a arătat că, potrivit legii, în luna februrie trebuie să primească un raport privind activitatea de la Ministerul Public, cu cele trei componente ale sale – DNA, DIICOT și structurile din teritoriu – , raport pe care îl va prezenta apoi Parlamentului.

„Astfel, îmi îndeplinesc obligația din Legea 304 (din 2004 – n.r.), care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor și românilor – activitățile desfășurate de cărte cei 2650 de procurori din România”, a arătat ministrul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *