Skip to content
Politică

Tudorel Toader îi prezintă luni, premierului Dăncilă, propuneri în cazul legii recursului compensatoriu

Ministrul Justiției, Tudorel Toade, îi va prezenta, luni, premierului, Viorica Dăncilă, o serie de propuneri privind îmbunătățirea situației create de eliberarea, înainte de termen, a numeroși infractori, în baza legii recursului compensatoriu, informează News.ro.

Într-o conferință de presă susținută recent, Toader a pasat guvernului tehnocrat resposabilitatea pentru această lege care a scos din puşcării infractori periculoşi ce au recidivat comiţând crime sau violuri.

„Legea recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul tehnocrat, avizată favorabil de CSM în componenţa anterioară care însă a propus schimbarea naturii juridice. Legea a fost sustinuta inclusiv de parlamentarii PNL şi USR. Legea a fost promulgată de Iohannis fără să o critice la CCR”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a prezentat statistici primite de la ANP în care arată că numărul celor liberaţi condiţionaţi a fost mai mic în 2018 decât în 2014 şi la fel şi numărul celor care au revenit în puşărie a scăzut.

Mai mult, Tudorel Toader a susţinut că autorul crimei de la Mediaş care a îngrozit România a fost liberat condiţionat fără să beneficieze de legea recursului compensatoriu.

„Autorul faptei de la Mediaș nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu”,  a susţinut Toader.

1 comentariu la “Tudorel Toader îi prezintă luni, premierului Dăncilă, propuneri în cazul legii recursului compensatoriu

  1. Oribil cât minte omul ăsta numit ministru ex rector ,exavocat ,exprocuror ,exjudecator ccr , viitor notar sau poate viitor pușcăriabil !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *