Skip to content
Politică

Tudorel Toader îi pune bețe-n roate lui Kovesi. Andrei Caramitru: Este un copy-paste la ceea ce s-a întâmplat în Polonia!

" "

Fiul actorului Ion Caramitru și membru al USR a comentat pentru PSNews situația Laurei Codruța Kovesi, pe cale să ajungă procuror-șef european, în ciuda opoziției lui Tudorel Toader și a Guvernului de la București.

Astfel, acesta este de părere că numirea Laurei Kovesi este imposibil de oprit, iar situația este similară cu cea a polonezului Donald Tusk, ales șef al Comisiei Europene în ciuda opoziției totale a guvernului de la Varșovia:

" "
" "

”Ce s-a întâmplat cu doamna aceasta este un copy-paste la ceea ce s-a întâmplat în Polonia cu Donald Tusk, care a ținut foarte bine în mână situația din Polonia în timpul crizei și din cauza reputației lui a fost ales președinte al Comisiei Europene, asta împotriva voinței partidului de guvernământ polonez. Ce voiam să spun este că în niciun caz nu cred că au cum să blocheze această numire, mi se pare clar că doamna Kovesi va ajunge procuror șef european pentru că are cea mai bună experiență necesară pentru acest job. Unde se fură cei mai mulți bani din fonduri europene? În Europa de Est! Evident că doamna Kovesi a făcut lucruri excelente în a combate corupția și nu e de mirare că vor pe cineva care are experiență cu aceste lucruri și înțelege mecanismele. Cred că aproape sigur va fi numită. Este și un mesaj politic dur împotriva guvernării din București. Or să facă scandal, or să urle cu documente, dar n-au niciun fel putere în această numire. N-au cum s-o blocheze” a declarat economistul. 

Nici imaginea conducerii României la nivel internațional nu rămâne neafectată. Întrebat despre cum se vede această încercare de a sabota numirea lui Kovesi, înafara granițelor României, Andrei Caramitru a declarat:

”Impresia este catastrofală de mult. Nimeni nu ne bagă în seamă. Toată Europa, toată lumea aceasta mare știe că este doar o gașcă de infractori disperați. Asta sunt acești oameni. Și analfabeți în plus. Și Tudorel, deși este profesor, este un interlop analfabet de fapt. Nu știe despre ce vorbește, nu înțelege nimic și a fost în slujba lor total, deci ce reputație să aibă acest personaj? Toată lumea știe cine este”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *