Skip to content
Politică

Tudorel Toader îl demască pe OECD-istul care a urecheat CCR după decizia anti-Kovesi

bzi.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îl demască pe membrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) care a urecheat Curtea Constituțională a României (CCR) după decizia privind revocarea Codruței Kövesi.

Guvernantul a scris mieruri pe Facebook, după ce a primit răspunsul OECD pe tema afirmaţiilor lui Drago Koš pentru Ziare.com, prin care a criticat decizia CCR privind revocarea lui Kovesi, că acesta nu este şeful structurii anticorupţie din OECD şi nu a vorbit în numele organizaţiei. Conform lui Toader, OECD i-a transmis că nu poate comenta pe tema modului în care afirmaţiile lui Kos au fost reflectate în presa din România, relatează News.ro.

„OECD, Din corespondenţa purtată: Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din OECD. D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale. D. Kos nu a vorbit în numele OECD”, a postat Toader pe Facebook.

Demnitarul român a adăugat că răspunsul OECD a fost: „Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România”.

Amintim că pe 4 iunie, ministrul Justiţiei a transmis OECD o scrisoare prin care solicita să i se comunice dacă afirmaţiile lui Drago Kos, cum că decizia CCR privind revocarea şefei DNA contravine echilibrului puterilor în stat şi independenţei sistemului judiciar, fuseseră făcute în nume propriu sau în numele OECD.

Anterior, în alt status de Facebook, Toader vorbea despre posibilitatea unor „ameninţări sau manipulări interne” după publicarea interviului acordat de Drago Kos site-ului Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *