Skip to content
Politică

Tudorel Toader îl trage de mânecă pe Iohannis: Este cel mai periculos precedent!

bunadimineataiasi.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dat noi declarații în contextul în care președintele Klaus Iohannis nu a luat nicio decizie în urma publicării motivării CCR în speța Kovesi.

Concret, Toader este de părere că președintele Iohannis creează cel mai periculos precedent pentru statul de drept, informează Digi24.

„În lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt, să nu spun la cel mai înalt nivel, pune în discuţie respectarea şi aplicarea Legii fundamentale, aplicarea şi respectarea unei decizii a Curţii Constituţionale”, a spus Toader.

De asemenea, ministrul Justiției susține că nerespectarea deciziei CCR de către președinte ar crea un diferend constituțional între puterile statului.

„Ministrul Justiţiei reprezintă o autoritate în sens constituţional, dar de data aceasta nerespectarea Constituţiei capătă dimensiunea unui diferend de rang constituţional între puterile statului şi puterile statului urmează să caute soluţia acestei nerespectări a deciziei”, a adăugat Tudorel Toader.

În ceea ce privește modificarea rolului CSM în urma deciziei CCR, Tudorel Toader a spus că „ rolul CSM nici n-a crescut, nici n-a scăzut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *