Skip to content
Politică

Cum a ajuns Tudorel Toader pe lista neagră a PSD. Răzvan Dumitrescu: Acesta a fost calculul principal pe care l-au făcut!

antenaplay.ro

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a declarat, miercuri, pentru PSNews.ro, că decizia PSD de a-l remania pe Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției și de a-l înlocui cu Eugen Nicolicea este o mișcare politică premeditată, deoarece cel din urmă ar putea servi la emiterea anumitor Ordonanțe de Urgență.

”E foarte interesantă mișcarea, pentru că în momentul de față ei pun un ministru 100% politic, nu pun un ministru cu alură de independent. Sau, mai mult decât atât, pun în locul unui ministru cu alură de independent și cu un CV juridic foarte bogat, un om politic care sigur, este jurist, știe Drept, dar care de-a lungul timpului s-a văzut că nu are niște abilități de comunicare așa cum avea domnul Tudorel Toader. De ce cred că au făcut ei chestia asta? Dintr-un motiv foarte simplu: pentru că s-au convins că și atunci când au avut un ministru independent la Justiție criticile au fost atât de puternice pe lucruri care nu s-au întâmplat, criticile venite atât din partea Opoziției, cât și din partea unor oficiali din zona PPE . De pildă, nu s-au întâmplat ordonanțe care să modifice Codurile Penale sau să dea amnistie și grațiere. Dar criticile au fost ca și când aceste ordonanțe s-ar fi dat. Ori ordonanțele erau atribuția Guvernului și, implicit și a ministrului Justiției, căci, până să și le asume Guvernul, trebuiau să treacă pe la el. Prin urmare, ei în momentul de față decontau consum ca și când ar fi făcut niște lucruri pe care nu le-au făcut. Și atunci, din puncte de vedere politic, fiind și în campanie electorală, probabil că s-au întrebat: De ce să decontăm ca și când am făcut lucruri pe care nu le-am făcut, nu mai bine le făceam, dacă tot le decontăm? Eu cred că asta a fost calculul principal pe care l-au făcut”, a firmat Răzvan Dumitrescu.

De altfel, fostul realizator TV este pesimist în ceea ce privește semnarea decretului de numire a lui Eugen Nicolicea în funcția de ministru al Justiției de către  președintele Klaus Iohannis.

”Un al doilea calcul cred că viza forma de înlocuire, pentru că, hai să fim serioși, președintele Iohannis nu cred le -ar fi dat posibilitatea să pună ce ministru vor la Justiție. N-au putut ei să o pună pe Olguța Vasilescu la Transporturi sau la Ministerul Dezvoltării și-o să-l facă să-l pună pe Nicolicea cu pixul domnului președinte la Justiție? Nu, exclus. Prin urmare, înseamnă că ei își asumă o restructurare de Guvern, pe lângă faptul că doi miniștri vor candida la europarlamentare, probabil că vor desființa postul de vicepremier fără portofoliu, vor face o restructurare de Guvern, vor înlocui și ministru de la Justiție și în momentul ăla are de spus câte ceva și deloc președintele României”, a adăugat Răzvan Dumitrescu.

De asemenea, jurnalistul explică gestul social-democraților ca urmare a unei penalizări din partea PPE.

”Cred că s-a mai întâmplat ceva. Au fost penalizați prin declarațiile Opoziției și ale unor oficiali de la Comisia Europeană și de la PPE, în primul rând pentru faptul că ar fi modificat legile Justiției, ca și când legile Justiției, modificate fiind, ar fi anulat niște condamnări ale unor oameni. Ori legile Justiției n-au nicio legătură cu condamnările, pentru că în procese e judecat și condamnat după Codul Penal și după Codul de Procedură Penală, astea două neavând nicio legătură cu legile Justiției care reglementează raporturile dintre instituțiile ce compun justiția (…)”, a adăugat Răzvan Dumitrescu.

Declarația jurnalistului vine în contextul în care liderii PSD au decis miercuri, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.Decizia vine după criticile lui Dragnea adresate lui Toader privind realizarea ordonanţelor pentru modificarea codurilor penale şi contestaţia în anulare.

După şedinţa Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, însă votul a fost între timp amânat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *