Skip to content
Politică

Tudorel Toader le acuză pe Livia Stanciu şi Cristina Tarcea de „sfidare” în ceea ce privește formarea completurilor de cinci judecători la ICCJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în opinia sa ”este exclusă eroarea” la fosta şi actuala preşedintă a ICCJ, Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, la formarea completurilor de cinci judecători la instanţa supremă şi că a fost „o evidentă sfidare”. ”De principiu, fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva”, a mai afirmat Toader.

Întrebat dacă se poate vorbi de o eroare, de faptul că nu au înţeles legea Livia Stanciu şi cristina Tarcea, atunci când au constituit completurile de cinci judecători, Tudorel Toader a afirmat: ”Eu n-aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare. După părerea mea eroarea este exclusă, după părerea mea a fost o evidentă sfidare. (…) Dacă nici a treia oară judecători din suprem nu au înţeles, permiteţi-mi să spun că suntem într-o atitudine de sfidare”, conform News.ro.

Ministrul Justiţiei a mai spus că e regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive sunt supuse procesului de contestaţie în anulare.

Constituirea completurilor este de ordine publică. Ea e lovită de nulitate absolută. Nu poţi să spui să rămână condamnat chiar dacă l-a judecat un complet ilegal constituit”, a adăugat Toader.

Întrebat dacă nu ar trebui să şi răspundă pentru acest lucru Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, ministrul a afirmat: ”De principiu fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva. (…) Ministrul nu face anchetă, de aceea am solicitat acea secţie specială, iar orice român care e nemulţumit de activitatea un magistrat n-are decât să se adreseze Inspecţiei Judiciare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *