Skip to content
Politică

Tudorel Toader le bate obrazul procurorilor pe tema pragului de la abuzul în serviciu

bzi.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le bate obrazul procurorilor în ceea ce privește pragul de la abuzul în serviciu.

Procurorii nu au coborât sub pragul de 1.400-1.500 de lei când au trimis un inculpat în judecată şi concluzia a fost ca pragul rezonabil să fie acela echivalent al unui salariu minim brut pe economie, a explicat luni Tudorel Toader la Digi 24, vorbind despre felul în care s-a ajuns la propunerea înaintată în acest sens Comisiei speciale pentru legile justiţiei cu privire la abuzul în serviciu, scrie Agerpres.

„Am cerut de la Ministerul Public o situaţie statistică: am întrebat procurorul general, să ne dea în scris practica pe care o promovează atunci când trimit un inculpat în judecată pentru abuz – la ce nivel minim se raportează. Am primit datele statistice, spunându-se că procurorii n-au coborât sub 1.400-1.500 de lei – ceea ce înseamnă că în practică acela a fost pragul apreciat de dânşii. Au apreciat că sub această sumă fapta nu are pericolul social necesar unei infracţiuni”, a spus Toader.

Demnitarul a adăugat că această sumă a fost combinată cu propunerile din dezbaterile asupra acestei legi şi s-a concluzionat ca pragul rezonabil să fie acela echivalent al unui salariu minim brut pe economie, adică 1.900 de lei.

„Este o propunere pe care noi am formulat-o şi am dat-o comisiei, care este iniţiator şi care înţeleg că mai avea alte 31 de propuneri. Ei au competenţa de a decide. Au ales una dintre ele, care a părut cea mai potrivită, cea mai adecvată standardului constituţional”, a punctat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *