Skip to content
Justitie

Tudorel Toader, mesaj ironic despre mandatul la Justiţie al lui Cătălin Predoiu

Inquam Photos/Octav Ganea

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției şi rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, îi transmite felicitări ironice lui Cătălin Predoiu pentru prestația acestuia la Ministerul Justiției.

Tudorel Toader remarcă obsesia lui Predoiu de a introduce serviciile secrete înapoi în anchetele penale. „Felicitări, Cătălin Predoiu, fost/fost ministru al justiției! Reproșați partidului faptul că nu a știut să negocieze funcția de ministru al justiției.

La ce vă este necesară această funcție, în condițiile în care, după spusele cunoscătorilor în materie, ați delegat atribuțiile către secretarii de stat?

„Felicitări” pentru strădania în a ne convinge de faptul că protocoalele din 2009 și 2016 au fost insuficiente, trebuind să fie transpuse prin lege”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Fostul judecător CCR îl taxează pe Predoiu și pentru că a revenit asupra neadevărurilor susține cu privire la recursul compensatoriu.

Câtă vreme ați stat la Ministerul Justiției ați fi avut timpul necesar, ați fi putut constata, contrar neadevărurilor pe care în repetate rânduri le-ați susținut, faptul că:

– legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată în timpul guvernului Cioloș;

– în procedura parlamentară am dat aviz negativ, de respingere a modificărilor adăugate de către comisia specială (Iordache);

– în controlul de constituționalitate am susținut, în scris, neconstituționalitatea proiectului de lege.

Ce nu se știe – dacă o singură celulă, dintr-un pavilion, nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc respectivele standarde, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare”, mai scrie Tudorel Toader.

1 comentariu la “Tudorel Toader, mesaj ironic despre mandatul la Justiţie al lui Cătălin Predoiu

  1. Degeaba vrei sa te justifici nea Tudorele ca ai făcut mult rău justiției din România cât ai fost ministrul justiției. Mult mai mult decât Predoiu care poate fi acuzat de NON combat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *